Primarul din Bălănești așteaptă rectificarea bugetară

Peste 140 de familii din localitățile Ohaba și Blidari, comuna Bălănești, riscă să rămână izolate și toamna aceasta, pentru că podul de peste râul Amaradia nu a fost reabilitat din lipsă de fonduri. Și în primăvara acestui an, podul a stat să cadă după ce ploi puternice au căzut zile în șir.

Autoritățile locale nu dispun de banii necesari lucrărilor de reabilitare, așa că așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară. Până acum nu au primit vreun semnal de la reprezentanții Guvernului Ponta. Dacă vor începe din nou ploile abundente, și cu siguranță acest lucru se va întâmpla la toamnă, zeci de persoane riscă să rămână izolate în localitățile Ohaba și Blidari. Podul care permite accesul peste râul Amaradia are nevoie de reparații, altfel va ceda. Potrivit primarului comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, doar prin intermediul unor fonduri pentru situații de urgență de la Guvern ar putea fi rezolvată situația. Edilul spune că bugetul de care dispune în acest moment nu îi permite să reabiliteze podul. „Unul dintre picioarele podului de la Ohaba este grav afectat. Are nevoie de reparații. Am informat că nu sunt bani pentru investiție, dar sper că la rectificarea bugetară ne vor aloca totuși bani. Valoarea de reabilitare a podului este de 12 miliarde de lei vechi. Este vorba despre 144 de gospodării din satele Ohaba și Blidari, care vor risca să rămână izolate dacă podul va ceda. Situația podului se agravează cu fiecare zi, în special din cauza ultimelor ploi. Este o investiție foarte mare pe care noi, în acest moment, nu ne-o permitem. Sperăm să primim un ajutor financiar cât mai curând!”, a spus Ovidiu Pungan.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad