Primul punct pentru Pandurii în grupele E.L.

Trupa lui Pustai a obținut aseară remiza în fața portughezilor de la Pacos de Fereirra, în cadrul partidei susținute pe stadionul din Guimaraes. Pandurii a reușit să marcheze încă din debutul partidei prin Momcilovic, însă a fost egalată pe începutul reprizei secunde, până la finalul celor 90 de minute niciuna dintre echipe nereușind să se impună. În urma rezultatelor înregistrate aseară în grupa E a Ligii Europa, formația gorjeană ocupă locul III, cu un singur punct din două meciuri.

Pacos Ferreira – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-1)
Stadion „Dom Afonso Henrique”, Guimaraes, spectatori: 1.000
Pacos: Filipe – R. Antonio, Tiago Valente, Gregory, Helder Lopes – Rui Miguel (min. 80 Sergio Oliveira), Filipe Anunciacao, Seri – Manuel Jose (min. 73 Ribeiro), Bebe, Caetano (min. 65 Hurtado). Rezerve: Degra, Ribeiro, Irobiso, Hurtado, Nuno Santos, Sergio Oliveira, Tony. Antrenor: Sergio Gaminha.
Cartonașe galbene: Tiago Valente (min. 76), Anunciacao (min. 88)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, da Silva, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric (min. 58 Distefano), Ciucur (min. 66 Cristea) – Matulevicius (min. 73 dos Santos). Rezerve: Stanca, Sipo, Mamele, Cristea, dos Santos, Distefano, Pleașcă. Antrenor: Cristi Pustai.
Arbitri: Aleksei Nikolaev – Oleg Tselovalnikov, Dmitri Mosyakin(ambii asistenţi) – Vladimir Kazmenko, Aleksandr Egorov (ambii adiţionali) – Maksim Gavrilin (rezervă) – toţi din Rusia.

Firul meciului:

Min. 1: Pandurii are lovitură de start, iar încă din primele secvențe Cristi Pustai pare să fi mizat pe cunoscutul 4-2-3-1, avându-l pe Matulevicius ca vârf de lancie.
Min. 5: Gorjenii încep curajos meciul, iar Ciucur își încearcă norocul cu un șut de partea stângă, însă mingea a fost deviată în corner.
Min. 5: GOOOOOOOOOOOL Pandurii! Cornerul a fost executat de Eric, mingea devine un adevărat carambul până ajunge la Momcilovic, care înscrie cu un șut din 5 metri.
Min. 10: Ocazie imensă de 2-0 pentru Pandurii. Matulevicius reușește să recupereze un balon degajat greșit de portarul gazdelor, pătrunde în careu, dar șutul ratat îi permite lui Filipe să prindă balonul.
Min. 11: Prima ratare pentru Pacos. Bebe șutează din marginea careului pandur, dar mingea se scurge buturile porții lui Mingote.
Min. 15: Manuel Jose îl încearcă pe goalkeeperul pandurilor pe colțul scurt, din unghi, însă Mingote respinge în corner.
Min. 17: Deja presiunea gazdeloc se accentuează, pe fondul pasului înapoi făcut de Pandurii. Rui Miguel șutează de la 20 de metri, dar balonul este deviat în corner.
Min. 19: Bebe șutează pe colțul lung din interiorul careului, însă balonul trece peste poarta gorjeană.
Min. 33: Seri trimite de la 19 metri, dar și peste buturile portii lui Mingote.
Min. 36: La una dintre puținele acțiuni reușite de contraatac ale Pandurilor, Matulevicius scăpă spre poarta lusitană, însă finalizarea cu șut din colțul careului de 16 metri este deviată în corner.
Min. 39: Momcilovic pătrunde excelent pe partea stângă, întoarce un adversar, centrează pentru Breeveld, dar reluarea cu capul a acestuia din urmă din doar 7 metri trece pe lângă poarta lui Filipe.
Min.45 +1: Final de primă repriză, care găsește pe Pandurii cu avantaj minim pe tabelă.
Min. 49: GOL PACOS! Pe un contraatac în superioritate numerică al lui Pacos, Rui Miguel primește o pasă rapidă în careul pandur și înscrie cu un șut din prima pe coltul scurt al porții lui Mingote.
Min. 65: Bebe șutează puternic de la circa 14 metri, însă Ungurușan blochează în corner.
Min. 66: Reflex de senzație a lui Mingote la un șut puternic aparținându-i lui Anunciaca, care a încercat să-l susprindă pe lusitanul gorjenilor de la 30 de metri.
Min. 76: Distefano execută o lovitură liberă, da Silva, venit în atac, reia cu capul, însă mingea trece pe lângă poarta lui Pacos.
Min. 79: Același Distefano își încearcă norocul dintr-o lovitură liberă, de la 26 de metri, dar șutul jucătorului pandur este scos în extremis în corner de către Filipe.
Min. 80: Buleică prinde un trasor de la circa 28 de metri, însă mingea este scoasă chiar de lănga bară de către Filipe.
Min. 85: Hurtado, scăpat din marcajul pandur, încearcă șutul din unghi, dar Mingote reține.
Min.90+3: După un ultim forccing al gazdelor, Pandurii reușesc să reziste, iar fluierul de final trimite un punct către Târgu Jiu, iar un altul spre Pacos de Fereirra. În aceeași grupă, dar în Ucraina, Fiorentina s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Dnepr, italienii anunțându-se un adversar de temut pentru Pandurii în runda viitoare, care se va desfășura peste 3 săptămâni la Firenze.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad