Prins cu permisul de port armă expirat

Efectuând verificări pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat că un bărbat de 45 ani, din Tg.Jiu, persoană ce fusese autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale de tir sportiv, nu a respectatat obligaţiile prevăzute de legea menţionată.
Persoana în cauză avea obligaţia de a se prezenta la structura de poliţie competentă, cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani.
Arma neletală de tir sportive cu aer comprimat deţinută, fără drept, a fost ridicată de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor.
În prezent, poliţiştii îl cercetează pe suspect sub aspectul comiterii infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, conform art. 140 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad