Pro Animals a primit confirmarea: câini otrăviți cu Furadan, la Târgu-Jiu

Analizele medicale efectuate de medicii de la Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Gorj au arătat, ca rezultat preliminar, care va trebui confirmat de un alt laborator, că patrupedele găsite decedate au fost otrăvite cu Furadan.

Medicul Ion Iliuță, șeful Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, a declarat că rezultatul preliminar al analizelor efectuate cadavrelor câinilor găsiți morți pe străzi din Târgu-Jiu au confirmat temerea reprezentanților Asociației Pro Animals: patrupedele au fost otrăvite cu Furadan. În ultimele săptămâni, iubitorii de animale din Târgu-Jiu au postat nenumărate fotografii cu patrupede decedate pe rețele de socializare. Oamenii susțin că pe străzile municipiului au apărut din ce în ce mai des cadavre ale câinilor comunitari. Cetățenii sunt siguri că patrupedele au fost otrăvite și au decedat în chinuri teribile. Din păcate, suspiciunile pe care le aveau reprezentanții Asociației Pro Animals România au fost adeverite de rezultatele preliminarii ale analizelor efectuate de DSV Gorj: câinii au fost otrăviți cu Furadan. „La sediul DSV Gorj au fost aduse trei cadavre; la cadavrul adus de către reprezentanții Pro Animals, analizele preliminare au arătat că a fost otrăvit cu Furadan. Acesta este un rezultat preliminar care va trebui confirmat de un alt laborator. După ce vom avea rezultatele finale, le vom trimite către Inspectoratul de Poliție Județean Gorj”, a spus Ion Iliuță, șeful DSV Gorj. Polițiștii gorjeni vor deschide un dosar penal cu autor necunoscut în momentul în care DSV Gorj le va trimite rezultatul analizelor finale. „Urmează să primim rezultatele analizelor efectuate de către DSV Gorj și imediat după aceea, cursul normal al anchetei va însemna deschiderea unui dosar penal cu autor necunoscut. Polițiștii urmează să elucideze împrejurările și să identifice vinovații în acest caz”, a spus Romina Dochian, purtătoarea de cuvânt a IPJ Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad