Probleme de cuplu? 4 sfaturi să-ţi îmbunătăţeşti comunicarea cu partenerul

De fiecare dată când aveţi probleme de cuplu, principalul sfat pe care îl veţi primi, şi de la specialişti, şi de la prieteni, este să îmbunătăţiţi comunicarea cu partenerul. Odată rezolvată problema cu comunicarea între soţi, se vor rezolva încet-încet şi problemele de cuplu. Iată mai jos detalii cu privire la ce înseamnă problemele de comunicare între parteneri, precum şi rezolvarea lor.

Cearta nu rezolvă problemele de cuplu                                                                     
Când porniţi o ceartă, trebuie să vă gândiţi că nimeni nu va avea de câştigat. În schimb, dacă purtaţi o discuţie civilizată, fără reproşuri, fără isterii, în care să vă spuneţi deschis ce va frământă, lucrurile se vor rezolva mult mai repede.

Compromisul rezolvă problemele de cuplu
Pentru ca într-un cuplu să nu existe probleme, fiecare trebuie să se gândească la binele celuilalt, să se pună în pielea celuilalt şi tot timpul să lase de la el. Dacă ambii parteneri fac compromisuri reciproc, atunci problemele vor dispărea.

Pesimismul nu rezolvă problemele de cuplu
Dacă puneţi lucrurile într-o manieră pesimistă, nu veţi reuşi să găsiţi o soluţie optimă pentru rezolvarea problemelor de cuplu. Dacă aduceţi în discuţie doar lucrurile rele care s-au întâmplat de-a lungul relaţiei voastre, este normal să aveţi probleme de cuplu.
Fiţi un ascultător activ ca să rezolvaţi problemele de cuplu
De fiecare dată când vorbiţi cu partenerul şi acesta a terminat de vobit începeţi partea voastră de discuţie cu “Ceea ce vrei tu să spui este că….” şi continui cu mesajul pe care l-ai înţeles.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad