Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Boian și Dijmărescu

• Directorul de producție, Bogdan Gabriel, a ajuns şi el după gratii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Boian Gheorghe Lorin şi Dijmărescu Nicolae pentru 29 de zile. Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Gabriel, director de producție al UM Sadu.

Faţă de inculpatul Boian Gheorghe Lorin, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 16.12.2005-16.06.2012, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Faţă de inculpatul Dijmărescu Nicolae, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 20.12.2012-01.05.2013, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals intelectual şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei doi au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din 3 septembrie. Urmărirea penală continuă în cauză, pentru stabilirea adevărului în legătură cu toate împrejurările comiterii faptelor, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate, potrivit legii.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad