Procurorul gorjean Dănuț Volintiru, șef adjunct al Secției I DNA

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a decis, în urma consultărilor avute cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, şi cu procurorii Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu, delegaţi la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei, retragerea propunerii de numire a acestora. În locul lor au fost propuşi Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru (Gorj), iar procurorul Mariana Alexandru a fost numită adjunct în cadrul unei alte secţii.

Ministrul a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici în funcția de procuror-șef al Secției pentru combaterea corupției și Dănuț Volintiru în funcția de procuror șef adjunct al aceleiași secții. Mariana Alexandru este propusă pentru a ocupa funcția de procuror şef adjunct secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

Citiţi mai mult: Cazanciuc face noi PROPUNERI pentru procurorii-şefi din DNA: Popovici și Volintiru la Secţia I-a. Anchetele emblemă: ”ȘANTAJ LA FELIX TV” și ”TROFEUL CALITĂȚII” | VIDEO – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-justitiei-a-retras-propunerile-pentru-dna-1061558.html#ixzz2hTziPH1B
EVZ.ro

Dănuţ Volintiru, propus de ministrul Robert Cazanciuc ca adjunct al lui Gheorghe Popovici, a condus structura DNA de la Gorj, timp de două mandate de câte trei ani, până la 5 ianuarie 2012. La acel moment, el a plecat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, ocupând funcţia de procuror. La 1 iulie 2013, a fost delegat în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, la Structura Centrală a DNA.   Volintiru este procurorul care a instrumentat dosarul „Trofeul Calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.   Tot Dănuţ Volintiru a lucrat la dosarul lui Dan Ilie Morega, în care acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare, în legătură cu sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru PNL, în perioada în care acesta era preşedintele filialei Gorj a Partidului Naţional Liberal.

Citeste mai mult: adev.ro/muht0a

COMUNICAT DE PRESĂ al CSM

privind retragerea de către ministrul justiţiei a unor propuneri de numire pentru funcţiile de conducere în cadrul DNA

 Astăzi, 11.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superioral Magistraturii adresa prin care ministrul justiţiei a retras propunerea de numire în funcţia de procuror şef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire în funcţia de procuror şef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a înaintat Consiliului noile propuneri de numire în funcţii de conducere. Astfel, au fost propuşi următorii candidaţi:

  • Domnul procuror Popovici Gheorghe – pentru funcţia de procuror şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei;
  • Domnul procuror Volintiru Dănuţ – pentru funcţia de procuror şef adjunct secţie – Secţia de combatere a corupţiei
  • Doamna procuror Mariana Alexandru – pentru funcţia de procuror şef adjunct secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie;

Prin aceeaşi adresă, ministrul justiţiei a menţinut propunerile de numire în funcţii de conducere la nivelul Secţiei judiciară penală şi al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să stabilească, în şedinţa din 15 octombrie a.c., calendarul conform căruia se vor desfăşura procedurile de avizare a propunerilor ministrului justiţiei.

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad