Producătorii de lapte și carne de vită, verificați de APIA

Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, începând cu 15 septembrie, va demara procedura de control administrativ la solicitanţii schemei de ajutor specific comunitar acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Eşantionul de control a fost extras pentru minimum 10% din numărul de exploataţii şi pentru minimum 5% din numărul de animale cu respectarea reglementărilor din legislaţia europeană, transpusă în cea naţională. Pentru anul 2013, rata de control este stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul de beneficiari pentru care s-au constatat nereguli la faţa locului, respectiv de numărul de animale negăsite la faţa locului sau neeligibile în anul 2012. „Eşantionul de control va fi completat prin extragere manuală în cazul în care există situaţii de cereri retrase, respinse sau supuse unui caz de forţă majoră – deces beneficiar survenit până la data efectuării controlului, pe baza unei solicitări formulate în scris de Centrul Judeţean şi transmise Comisiei de Eşantionare. Dacă în urma controalelor la faţa locului se constată nereguli semnificative, se măreşte numărul controalelor la faţa locului pentru anul în curs. Eşantionul suplimentar pentru controlul la faţa locului, cu beneficiarii care sunt supuşi unui control la faţa locului ca urmare a extinderii, va fi transmis după extragere de către Direcţia Ajutoare Specifice Comunitare şi de Stat – APIA Central către directorul Centrului Judeţean. Supracontrolul la faţa locului se va efectua pentru un eşantion de 1% din totalul beneficiarilor. Reamintim că la Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-au depus 2.021 cereri pentru un număr total de 7.558 de capete animale din care: 7.524 de capete vaci lapte şi 34 de capete taurine din rase de carne. Până la această dată s-a finalizat controlul formal al documentaţiei aferente cererii de ajutor financiar; autorizarea şi plata efectivă a solicitării fermierilor vor fi efectuate după controlul administrativ şi la faţa locului, respectiv termenul-limită de 30 iunie 2014“, scrie în comunicatul APIA Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad