Profesorii află astăzi rezultatele examenului de Definitivat

Cele peste 100 de cadre didactice gorjene care la sfârșitul săptămânii trecute au susținut examenul de Definitivat, vor afla astăzi dacă au reușit să obțină o notă de trecere sau nu. Pentru a promova examenul de Definitivat, candidații trebuie să obțină cel puțin nota opt.

Anul acesta, la nivelul județului Gorj au fost 122 de cadre didactice cu fișe validate pentru a susține examenul de Definitivat, dar dintre aceștia doar 113 au făcut inspecțiile speciale la clasă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, dintre cei 113 profesori, doar 107 au fost prezenți joi la examinare.
Dascălii vor afla în cursul acestei zile dacă au reușit să obțină nota 8 pentru a promova examenul. De asemenea, atât astăzi, cât și mâine, nemulțumiții vor putea depune contestații, urmând ca în perioada 25-26 iulie, acestea să fie rezolvate, iar pe data de 27 iulie să fie afișate rezultatele finale ale examenului.
Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta a fost acordat dreptul de participare la examen și debutanților cu un an vechime la catedră, o altă noutate fiind și creșterea mediei minime de promovare a inspecțiilor la clasă: de la 7 la 8.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad