Profesorii evaluatori riscă să piardă dreptul de a mai corecta lucrările de la Bac

Profesorii gorjeni care anul acesta au făcut parte din comisiile de examinare a lucrărilor de la Bacalaureat vor fi sancționați dacă în urma rezolvării contestațiilor se va dovedi că notele meritate de elevii care au depus contestații  au fost mult mai mari sau mai mici decât cele acordate de către cadrele didactice. Anul trecut, în urma primei sesiuni a Bacalaureatului, opt profesori din Gorj au primit interdicție de a mai face parte din comisiile de corectare a lucrărilor de Bacalaureat, după ce Inspectoratul Școlar Județean Gorj a constatat că aceștia au dat note mai mici decât cele luate de elevi după corectură.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, nici anul acesta, profesorii care au greșit nu vor scăpa de sancțiuni. „Se va face o analiză și se va lua aceeași măsură ca anul trecut, dacă va fi cazul. Cei care fac astfel de greșeli atunci când corectează lucrările, este clar că nu au ce căuta în comisiile de examinare. Evident că se vor lua măsuri, dacă va fi cazul!”, a spus Marius Badea, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Gorj.

Note mărite cu două puncte la Evaluarea Națională

Nu doar absolvenții clasei a XII-a au susținut un examen important în ultimele săptămâni, ci și elevii clasei a VIII-a. În luna iunie, aceștia au trecut prin emoțiile Evaluării Naționale. Peste 220 de elevi au depus contestații în urma afișării primelor rezultate ale examenului, 131 dintre aceștia primind note mai mari. Printre cei care au primit note mai mari în urma depunerii contestațiilor s-au numărat și trei elevi, pentru care nota finală a fost mai mare cu două puncte.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad