Profesorii gorjeni, absenți la examinare

Cadrele didactice din județul Gorj au susținut, la sfârșitul săptămânii trecute, examenul de Definitivat. Din cei 113 profesori înscriși în vederea susținerii examenului, doar o parte au ajuns joi în sălile de examinare. Dacă unii dintre dascăli nu au reușit să treacă  de inspecțiile de la clasă, alții au ales să nu se prezinte la probă, nesimțindu-se pregătiți pentru susținerea acesteia.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj șase cadre didactice au lipsit joi de la examenul de Definitivat. ,,Au fost 122 de candidați cu fișe validate, dar doar 113 au făcut inspecția specială la clasă și au putut să se prezinte la proba scrisă. Dintre aceștia, doar 107 au fost prezenți”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Minim nota 8

Pentru a promova examenul de Definitivat, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 8. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta a fost acordat dreptul de participare la examen și debutanților cu un an vechime la catedră, o altă noutate fiind și creșterea mediei minime de promovare a inspecțiilor la clasă: de la 7 la 8.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie, candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25-26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad