Profesorii gorjeni trec astăzi prin emoțiile examenului de Definitivat

Peste 110 profesori gorjeni vor susține astăzi proba scrisă a examenului național de Definitivare în învățământ, sesiunea 2013. Au fost admiși să susțină această probă toate cadrele didactice care au trecut de prima probă a examenului, desfășurată în perioada ianuarie – iunie. Această probă a constat în susținerea a două inspecții speciale la clasă. Profesorii au avut de ales între 126 de discipline de examen.

Cele 113 cadre didactice care vor susține astăzi examenul de Definitivat în județul Gorj, vor avea de rezolvat subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie și psihologia educației. Proba va începe la orele 09.00, dar  candidații trebuie să fie în centrele de examinare până la orele 08.30, având la ei actul de identitate. Cadrele didactice vor avea la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele de pe foaia de examen. În județul Gorj, examenul de Definitivat se va susține la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, situat pe strada Victoriei.

Minim nota 8

Pentru a promova examenul de astăzi, candidații trebuie să obțină cel puțin nota opt. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta a fost acordat dreptul de participare la examen și debutanților cu un an vechime la catedră, o altă noutate fiind și creșterea mediei minime de promovare a inspecțiilor la clasă: de la 7 la 8.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie, candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad