Profesorul de sport de la Stoina riscă demiterea

Constantin Constantinescu, profesorul de sport de la școala generală din localitatea Stoina care a îndemnat doi dintre elevii săi să se lovească reciproc în timpul orei, riscă să își piardă locul de muncă. Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Gorj a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc evenimentul, iar conducerea școlii trebuie să stabilească ce măsuri se vor lua.

Potrivit reprezentanților ISJ, gestul făcut de către profesorul Constantin Constantinescu l-ar putea costa pe acesta locul de muncă. „Se va respecta legea și se vor lua măsurile potrivite. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a constatat faptul că ceea ce s-a întâmpla este o abatere disciplinară, am anunțat conducerea instituției să constituie o comisie pentru a cerceta toate aspectele abaterii, iar decizia finală o vor lua ei. Potrivit legii în vigoare, se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Doar școala poate lua măsuri, noi nu putem decât să constatăm abaterile, legea așa prevede”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Aşteaptă să iasă la pensie

Profesorul Constantin Constantinescu (63 ani – n.red.) mai are foarte puţin până la pensie și spune că nu a avut probleme de-a lungul carierei. ,,Am intrat în clasă la oră și i-am găsit bătându-se, nu știu de ce. Atunci le-am spus că nu e frumos să se bată așa, le-am spus în glumă că bătaia e bună să fie egală. Nu a fost o bătaie reală, se vede și pe internet că ei râd. A fost o glumă de-a mea, de prost gust, pe care am făcut-o și o regret din tot sufletul”, a spus profesorul. „Anul ăsta ies la pensie. Nu ştiu ce m-a îndemnat să-i pun să facă prostia asta, dar pentru mine important este că nimeni, nici elevii, nici părinţii nu consideră că am fost violent cu ei, motiv pentru care nici nu depun vreo plângere la Poliţie sau altundeva. Desigur că am fost luat la întrebări, dar o să suport consecinţele. Am 43 de ani de când sunt profesor, nu am avut probleme niciodată”, a completat acesta.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad