Program cultural pentru gorjeni, în luna octombrie

î

Pe parcursul lunii octombrie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj le oferă gorjenilor o serie de evenimente culturale care mai de care mai interesante. Astfel, în perioada 6-12 octombrie se va desfășura prima ediție a Taberei Internaționale de sculptură în lemn „Acasă la Brâncuși”, organizată de către Pensiunea Brâncuși, Agenția turistică „Lartours” București și CJCPCT Gorj. Evenimentul se va desfășura în localitatea Peștișani.

Cursuri de dans popular

În perioada 12-15 octombrie, doritorii vor putea lua parte la cursurile de dans popular gorjenesc organizate de către CJCPCT Gorj în parteneriat cu Fundația Culturală „Doina” din Rotterdam și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. Cursurile se vor desfășura atât în municipiul Târgu Jiu, cât și în alte localități din județul Gorj.
În perioada 15-31 octombrie, se va desfășura Salonul European de Artă Modern de la Gabrovo, Bulgaria. Vor fi expuse lucrări de pictură realizate în cadrul festivalului Internațional de Arte Vizuale Gorjfest, precum și lucrări de sculptură realizate în cadrul Taberei Internaționale de ceramică și sculptură de la Gabrovo.
De asemenea, pe data de 20 octombrie se va desfășura Simpozionul Național: „Istoricul literar Pompiliu Marcea, fiu al satului Scoarța”, organizat de către Primăria Scoarța, Consiliul local Scoarța, Căminul cultural Scoarța și CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj.

Festivalul „Ion Cănăvoiu” la sfârșitul lunii

În perioada 24-27 octombrie se va desfășura ediția a XXI-a a Festivalului național de umor „Ion Cănăvoiu”. De asemenea, în aceeași perioadă se va desfășura cea de-a doua ediție a Salonului internațional de caricatură (România, Bulgaria, Republica Moldova). Ambele evenimente vor fi organizate de către CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Runcu, Biblioteca Judeţeană, Școala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Caricaturiştilor din România, Societatea Umoriştilor Gorjeni și Liga Culturală „Fiii Gorjului” Bucureşti.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad