Programul de austeritate în CEO rămâne în picioare! Sindicatele nu au obţinut nimic

• FNME „lucrează” pentru colectarea cotizaţiilor direct de pe cardul fiecărui salariat
• Evacuarea sindicatelor, în linie dreaptă

În şedinţa comisiei paritare de ieri, liderii FNME au cerut ca primele şi cotele de combustibil să se acorde în conformitate cu realizările Complexului Energetic Oltenia. Numai că aceştia s-au „trezit” cam târziu, neexistând nicio negociere al cărei rezultat să se regăsească în rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei (BVC). Rectificarea bugetară este avizată de aproape toate ministerele, iar bugetul rectificat al CE Oltenia are toate şansele să fie aprobat în varianta trimisă.

Comisia paritară formată din reprezentanţii administraţiei şi ai sindicatelor din minerit şi energie a aprobat acordarea a 90 de ajutoare pentru salariaţii cu probleme de sănătate sau care au suferit accidente de muncă. Acet punct pare să fie singurul care nu a iscat divergenţe între cele două părţi. Pe de altă parte, liderii FNME au cerut administraţiei drepturile prevăzute în pachetele de performanţă proporţional cu energia vândută, însă administraţia a motivat că acestea nu pot fi acordate, în rectificarea BVC neexistând astfel de modificări.

Fără facilităţi

Prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a spus că în pachetul nr.2 de performanţă era prevăzută producerea a 15 TW: „Este adevărat că nu a fost produsă cantitatea de energie din pachetul de performanţă. S-a realizat totuşi în proporţie de 60% şi am cerut ca primele şi cota de combustibil să se acorde în funcţie de acest rezultat”. Surse credibile spun însă că CEO îşi va menţine programul de austeritate bazat şi pe CCM, în care se arată că bonusurile financiare şi cotele de combustibil pot fi acordate numai dacă sunt îndeplinite anumite criterii. În acest caz, pachetele de performanţă au fost ratate. Ultimele declaraţii ale şefilor CEO arată că există posibilitatea acordării unor prime cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă nu şi alte facilităţi.

Federaţia lui Condescu, evacuată în câteva zile

Un alt punct pe ordinea de zi a fost şi solicitarea FNME de a rămâne în sediul din strada Victoriei, în centrul municipiului. Cererea a fost refuzată de administraţie, însă Ion Ruşeţ speră că se va ajunge la o înţelegere: „Încă mai sperăm într-un răspuns favorabil pentru FNME”, a declarat prim-vicepreşedintele Ruşeţ. Numai că, în câteva zile, CE Oltenia va muta CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (care funcţionează în aceeaşi clădire cu FNME) într-un alt spaţiu, apoi, în cazul în care federaţia condusă de Marin Condescu nu va elibera spaţiul, CEO va tăia apa şi curentul electric. FNME i s-a pus la dispoziţie unul dintre sediile sindicatelor, în Mătăsari.

Cotizaţia, de pe cardul  salariatului

Administraţia CEO a respins din nou solicitarea sindicatelor în privinţa cotizaţiilor. Amintim că FNME a pierdut procesul cu CEO şi, astfel, cotizaţiile urmează a fi colectate cu chitanţierul, reţinerea pe statele de plată fiind o ilegalitate. Astfel, a rămas ca fiecare organizaţie sindicală să-şi facă propria regulă de colectare a cotizaţiei: „Fiecare salariat va lua măsuri proprii în ceea ce priveşte cotizaţiile. Există posibilitatea ca în baza unui acord cu salariaţii, cotizaţiile să fie ridicate de pe card. Asta, numai cu acordul salariatului… Sau să fie colectate cu chitanţa”, a mai spus Ion Ruşeţ.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. SUGIMORLI says:

  MAFIOTII NU STIU CA SALARIATII NU-I MAI VOR.SINGURUL LUCRU CARE -I INTERESEAZA ESTE COTIZATIA CA NU MAI AU BANI DE CHEFURI MASINI SI CASE.HUUUUUUOOOOO!!!LA MUNCA NENOROCITILOR.CRESEATI CA SUNTETI NISTE DUMNEZEI .VA ALEGETI INTE VOI PRIN STATIUNI FARA SA VA PESE DE SALARIATI SI DE VOTUL ACESTORA.LA MUNCA BANDITILOR.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. gore says:

  Mutarea sediului FNME in fieful lui Ruset vine ca o manusa ptr Ruset . Raut si Ciurel. Este un pas spre subordonarea totala a FNME in fata managerului privat.Mai baieti, mai bine inchiriati o garsoniera in centru.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Ion Ion says:

  bai ruset, dobitoc ce esti, Scroafa poate fi moarta 60% ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad