Proiectul de formare a angajaților CJ Gorj, la final

Consiliul Judeţean Gorj a semnat anul trecut contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Consolidarea sistemului de formare continuă a angajaţilor Consiliului Judeţean Gorj şi a instituţiilor subordonate” cofinanţat din Fondul Social European.

Valoarea totală a proiectului este de 781.500 lei (fără TVA), suma eligibilă nerambursabilă este de 678.934,83 lei, reprezentând 98% din valoarea totală. Cofinanţarea asigurată de către Consiliul Județean Gorj, în proporţie de 2%, este de 13.578,70 lei. Perioada de implementare a proiectului a fost de 18 luni de la data semnării contractului de finanţare. Obiectivul general al proiectului este creşterea eficacităţii Consiliului Judeţean Gorj şi a Direcției Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj şi a standardelor generale de cunoştinţe şi expertiză la nivelul funcţionarilor publici şi a personalului contractual. Proiectul are trei scopuri bine definite: creșterea capacităţii de management a instruirii resurselor umane la nivelul Consiliului Judeţean Gorj şi a Direcției Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj prin realizarea a 2 sisteme interne de formare continuă şi prin diseminarea bunelor practici în cadrul unei conferinţe, formare unui corp de mentori la nivelul Consiliului Judeţean Gorj şi a Direcției Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj, dezvoltarea expertizei şi cunoştinţelor a 150 de angajaţi din Consiliul Judeţean Gorj şi unităţile subordonate în cel puţin unul din domeniile: formare formatori, achiziţii publice, limbi străine, dezvoltarea proiectelor, licitarea şi managementul proiectelor, protecţia datelor cu caracter personal, stare civilă, evidenţa persoanelor.

20 de noi mentori

Principalii beneficiarii proiectului sunt: 165 persoane angajate din Consiliul Judeţean Gorj şi Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Gorj, care vor participa la cel puţin un modul de instruire în domeniile: achiziţii publice, limbi străine, dezvoltarea proiectelor, licitarea şi managementul proiectelor, protecţia datelor cu caracter personal, stare civilă, evidența persoanelor și 20 de persoane ce vor fi instruite ca formatori – mentori. Până în momentul de față au fost realizate toate activitățile proiectului, atingându-se toți indicatorii propuși: achiziția echipamentelor ce vor fi utilizate în cadrul proiectului: 8 laptopuri, 4 multifuncționale,2 videoproiectoare, 2 ecrane de proiecție și 5 aparate foto, au fost de asemenea achiziționate serviciile de audit financiar, materialele consumabile și serviciile de publicitate. Derularea a 8 programe de formare profesională. „Organizarea a 18 sesiuni de formare internă de către persoanele instruite în domeniul formare formatori – mentori. Rezultatele obținute: 2 sisteme de formare internă create, 20 persoane instruite formare formatori şi mentoring, 168 persoane instruite în cel puțin unul dintre domeniile: achiziții publice, limbi străine, dezvoltarea proiectelor, licitarea şi managementul proiectelor, protecția datelor cu caracter personal, stare civilă, evidenta persoanelor, 188 persoane participante la secțiunile de instruire în domeniile egalității de șanse şi dezvoltării durabile”, a spus Ionel Dobre, managerul proiectului și angajat al CJ Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad