Protest spontan lăsat cu un drum blocat, la Roșia de Amaradia

Câțiva angajați ai Minprest Rovinari, care prestează servicii la Cariera Seciuri, și-au spus nemulțumirile în stradă.

Din cauza restrângerii activității Carierei Seciuri, conducerea Minprest Rovinari a luat decizia ca mare parte din angajații care lucrează în zona comunei Roșia de Amaradia să fie redistribuiți în altă parte. Acest lucru nu a fost pe placul salariaților și nici al familiilor acestora, care au decis ieri de dimineață să blocheze drumul de acces spre carieră. Primarul comunei Roșia de Amaradia a fost la fața locului să îndemne la calm. „Sunt 54 de angajaţi ai Minprest la Prigoria, dar vor rămâne doar 18 aici. Pentru restul, conducerea societăţii oferă alternative la Rovinari, dar fără să asigure transportul, iar oamenii sunt supăraţi. Am încercat să vorbesc cu dânșii, să le spun să trateze problema cu calm. Am vorbit cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, care a promis că se vor găsii soluțiile cele mai bune pentru acești angajați. Oamenii au de gând să protesteze în fiecare zi până când vor obține ce își doresc. Sper să nu se ajungă și la conflicte mari în această zonă din cauza nemulțumirilor”, a declarat Liviu Cotojman.

Șefii Minprest – adepții dialogului

Mai marii societății prestatoare de servicii în minerit și energie ar fi vrut ca problema salariaților de la Cariera Seciuri, ce lucrează pentru Minsprest, să se soluționeze pe cale amiabilă și nu prin forță. Directorul adjunct, Alin Văcaru, spune că ar fi dorit să le explice oamenilor de ce vor fi nevoiți să se mute cu locul de muncă în zona orașului Rovinari. „Sunt surprins că au decis să protesteze înainte de a discuta cu noi, cei din conducere. Probabil s-au învățat că prin forță rezolvă ceva, dar nu este deloc așa. Lucrurile se rezolvă pe cale amiabilă”, afirmă Alin Văcaru. Deocamdată, conducerea Minprest Rovinari nu a luat o decizie în legătură cu soarta angajaților de la Seciuri. Cea mai bună variantă pentru salariații nemulțumiți ar fi să accepte varianta de a lucra la Rovinari. Directorul adjunct al societății prestatoare de servicii susține că transportul oamenilor nu poate fi asigurat. „Căutăm în continuare soluții pentru ca acei angajați să nu-și piardă locurile de muncă, asta deși au fost angajați pe perioadă determinată. Trebuie să înțeleagă și dânșii situația”, a precizat Alin Văcaru.

Categoria: Politică

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad