Pustai and Co. înfruntă Ripensia în optimile Cupei

Începută cu ghinion, odată cu descinderea DNA, de la sediul clubului de fotbal gorjean, ziua de ieri s-a mai „îndulcit”, la final, pentru cei de la Pandurii. Şi asta pentru că tragerea la sorţi a fazei optimilor Cupei României, desfăşurată după-amiază, s-a dovedit a fi cu foarte mare noroc, aducând pandurilor cel mai facil adversar: Ripensia Timişoara, o reprezentantă a Ligii a V-a.

Ieri, la „Casa Fotbalului”, s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României la fotbal şi din câte se pare, şansa a fost de partea echipelor puternice din Liga I, care nu se vor întâlni în meci direct. Repartizaţi în prima grupă valorică, alături de Steaua, Petrolul, Astra, Dinamo şi Vaslui, cei de la Pandurii au beneficiat de cel mai mult noroc, sorţii hărăzindu-le ca adversară pe out-sider-ul competiţiei, Ripensia Timişoara, o formaţie ce activează în Liga a V-a. În schimb, Steaua, Astra şi Vaslui vor avea parte de partide destul de echilibrate, în compania unor echipe de prim eşalon. Însă cea mai echilibrată dispută a optimilor se anunţă a a fi aceea a Petrolului, care va înfrunta Rapidul chiar în Giuleşti. Meciurile din această fază a Cupei României se vor juca într-o singură manşă, pe terenul primei echipe extrase din urnă, în perioada 29-31 octombrie.

Obiectiv – Cupa

Imediat după aflarea adversarei din optimile Cupei, oficialii de la Pandurii s-au arătat extrem de încântaţi, mai ales că trupa lui Pustai este angajată în acest moment pe mai multe fronturi. Deşi vor avea în faţă o echipă de amatori, cei de la Pandurii sunt hotărâţi să trateze „cu maximă seriozitate” meciul cu Ripensia. Virtual calificată în faza sferturilor, formaţia gorjeană ar mai avea doar 3 partide de jucat în această competiţie pentru un loc cald în Europa, aşa că responsabilii de la Pandurii şi-au fixat deja obiectivul: câştigarea Cupei României. „Se pare că noi am fost cei mai norocoşi din echipele din Liga I, dar nu pot decât să felicit Ripensia pentru că a ajuns până aici. Noi tratăm cu maximă seriozitate Cupa, vitrina este goală, aşa că ne dorim să aducem un trofeu la Târgu Jiu. După titlul de vicecampioană, după traseul foarte bun din Europa, adevărul e că o cupă a României ar arăta foarte bine la noi. Am văzut că Ripensia a eliminat deja o echipă de Liga I – U Cluj, deci vom trata cu maximă seriozitate această partidă, ca să nu dăm peste nefăcută. Pentru noi e clar, drumul din cupă este cel mai scurt spre Europa. Am fost în Europa, ne place acolo, aşa că ne dorim şi la anul să fim tot acolo”, a declarat preşedintele executiv al clubului de fotbal gorjean, Eugen Pîrvulescu. Din câte se pare, viitoarea adversară a pandurilor din faza optimilor cupei s-a arătat încântată de faptul că reprezentând o echipă de amatori din Liga a V-a, va avea prilejul să joace contra unei formaţii din Europa League: „Ne doream să jucăm la Târgu Jiu, dar e bine şi aşa. Mergem cu mare drag la Timișoara, acolo unde o să avem două meciuri în acea perioadă, unul în cupă şi un altul în campionat. Oricum, cei de la Ripensia erau foarte bucuroşi că vor juca cu noi. Dacă nu a fost Steaua, mi-au spus că îşi doreau pe Pandurii, sunt mândri că joacă cu o echipă europeană”, a dezvăluit „executivul” pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

„O pauză binevenită”

Până la redebutul oficial din cupă, campionat şi Europa League, Pandurii va avea la dispoziţie o perioadă de două săptămâni pentru a-şi reîncărca bateriile. Oficialii grupării de fotbal gorjene par să fi aşteptat cu nerăbdare această perioadă de respiro: „E binevenită această pauză din campionat. Jucătorii sunt liberi până miercuri şi cu siguranţă vor reveni la Târgu Jiu cu alt tonus după ultima perioadă, care a fost extrem de încărcată. Bine, ultima săptămână a fost una destul de favorabilă pentru noi, am reuşit să câştigăm la Constanţa şi să ne menţinem astfel în plutonul fruntaș al Ligii I, dar şi să obţinem primul punct din istorie în Europa League”, crede preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Totodată, pauza competiţională de două săptămâni s-ar putea dovedi la fel de binevenită pentru Pustai and Co., mai ales după ultimele evenimente de la clubul Pandurii, în care în centrul atenţiei s-au aflat destinderile poliţiei şi ale procurorilor DNA: „Ne pare rău că se întâmplă asemenea evenimente. E un moment dificil, dar am încredere că la clubul Pandurii nu au fost făcute lucruri necurate. Sper ca cele întâmplate să nu afecteze jucătorii, iar ei să perceapă altfel lucrurile. Aş vrea să cred că în două săptămâni se vor linişti apele”, speră executivul grupării gorjene, Eugen Pîrvulescu.

 

Programul complet al optimilor Cupei României:

Chindia Târgovişte – Dinamo
Rapid – Petrolul
Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu
Vaslui – FC Botoşani
Steaua – ACS Poli Timişoara
Gaz Metan – Astra
Oţelul – Corona
Braşov – Viitorul

Programul Pandurilor:
Duminică, 20 octombrie: Pandurii – FC Botoșani (la Târgu Jiu)
Joi, 24 octombrie: Fiorentina – Pandurii (la Florența)
Luni, 28 octombrie: Poli Timișoara – Pandurii (la Timișoara)
29-31 octombrie: Ripensia – Pandurii (la Timișoara)
2-4 noiembrie: Pandurii – FC Vaslui (la Târgu Jiu)
Joi, 7 noiembrie: Pandurii – Fiorentina (la Cluj Napoca)

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad