Pustai: „Nu va semăna deloc meciul cu Botoşaniul ca acela de la Florenţa”

Cei de la Pandurii, ca şi foştii adversari din campionat, măsoară şansele echipei gorjene cu AC Fiorentina din Europa League.

După ultimele rezultate înregistrate în Liga I, trupa lui Pustai pare să traverseze din nou o formă destul de bună. Victoriile la scor cu Săgeata Năvodari şi FC Botoşani asigură acum un moral foarte bun înaintea confruntării „de gradul III” de la Florenţa, cu Fiorentina, din grupa E a Ligii Europa. Din păcate pentru Pandurii, şi adversara de joi a formaţiei gorjene pare să meargă cel puţin la fel de bine, reuşind o victorie mare duminică, în Il Calcio, contra campioanei Juventus. Conducerea pandurilor speră totuşi ca Eric and Co. să facă faţă grupării italiene AC Fiorentina: „Sper că nu am dat totul acum şi să facem un meci foarte bun, joi, la Fiorentina. Am urmărit şi eu ultimul meci al lor din campionat. Recunosc că la 0-2 pentru Juventus, mi-am spus că îi vom prinde demoralizaţi… Dar după aceea au revenit şi au bătut cu 4-2”, declară preşedintele C. A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu.

Despre „un examen cu mult mai dificil”

Succesul clar înregistrat duminica trecută de Pandurii în Liga I, contra revelaţiei acestui sezon, FC Botoşani, nu are darul de a-l încălzi prea mult pe tehnicianul Cristi Pustai atunci când vine vorba despre viitoarea confruntare a echipei gorjene din Europa. Principalul de pe banca olteană nu se îmbată deloc cu apă rece şi se aşteaptă la o misiune extrem de dificilă joia aceasta, în faţa Fiorentinei: „Nu va semăna deloc meciul cu Botoşaniul cu cel de la Florenţa. Acolo va fi un examen cu mult mai dificil, alt adversar, altă miză, alte coordonate. Ne bucură ultima victorie la scor din campionat, ne ajută la capitolul moral, dar în Europa trebuie să dai mult mai mult. Şi să ai şi mare şansă. Referitor strict la şanse, e clar că pornim din postura de out-sideri, dar nu avem nimic de pierdut”, crede Pustai.

 

Ne-am simțit flatați când site-ul UEFA ne-a numit Ajaxul Estului. Sperăm să venim cu puncte de la Fiorentina.
Marin Condescu, preşedinte C.A. Pandurii Târgu Jiu

 

„Vom ţine cu ei, reprezintă România…”     

Partida din grupa E a Ligii Europa, dintre AC Fiorentina şi Pandurii Târgu Jiu, este privită cu destul de mare interes în fotbalul românesc. Până şi de foştii adversari ai pandurilor din Liga I, care şi-ar dori un rezultat „onorabil” al trupei lui Pustai la capătul disputei de joi. Antrenorul echipei revelaţii a acestui sezon din campionat, Cristi Popovici, face chiar o comparaţie între formaţiile care se vor înfrunta la Florenţa: „Nu cred că se pot compara meciurile din Europa League cu cele din campionatul nostru. Mai ales ca grad de dificultate. Aşa că pentru Pandurii va fi mult mai greu cu Fiorentina decât a fost cu noi. Va fi un meci, dacă vreţi, comparativ, ca între Pandurii şi Botoşani, experienţă şi valoare versus o debutantă cu dorinţă de afirmare, care nu are nimic de pierdut. Le doresc multă baftă celor de la Pandurii, vom ţine cu ei pentru că reprezintă, în primul rând, România. Sper să se întoarcă de la Florenţa cu un rezultat onorabil”, mărturiseşte tehnicianul formaţiei FC Botoşani. Pandurii se pregătesc pentru cel mai dificil meci din grupele Europa League. Echipa antrenată de Cristi Pustai joacă pe terenul celor de la Fiorentina, însă așteaptă să obțină cel puțin un punct, după ce a remizat cu Pacos Ferreira (1-1) şi a pierdut cu Dnepr (0-1).

Bilete on-line pentru meciul de la Florenţa

Cu șase zile înaintea partidei de la Florenţa, clubul de fotbal AC Fiorentina a pus în vânzare online tichetele pentru partida cu Pandurii, de pe stadionul „Artemio Franchi”. Cel mai ieftin bilet poate fi achiziționat cu 20 de euro, iar cel mai scump este la Tribuna VIP și costă 190 de euro. Pandurii aşteaptă la întâlnirea cu Fiorentina cât mai mulți suporteri români din Italia. Fanii echipei lui Pustai pot să-și procure bilete pentru jocul de pe 24 octombrie până cu o zi înaintea meciului din Europa League.

 

Clasamentul grupei E a Europa League

L    Echipă    J    V    E    Î    G    P
1    Fiorentina    2    2    0    0    5-1    6
2    Dnepr    2    1    0    1    2-2    3
3    Pandurii    2    0    1    1    1-2    1
4    Pacos    2    0    1    1    1-4    1

 

Programul etapei a III-a (joi, 24 octombrie, ora 22:05)
Pacos de Ferreira    –    Dnepr Dnepropetrovsk
Fiorentina    –    Pandurii Târgu Jiu

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad