Pustai: „Totuşi, Eric trebuie să se mai pregătească”

Deşi a avut o evoluţie bună în partida de la Tallinn, cu Levadia, la chiar primul meci oficial în tricoul pandur, brazilianul Eric De Oliveira nu este încă văzut la 100% din capacitate de către tehnicianul Cristi Pustai.

În afara cuplului de „centrali” Da Silva – Paraskevas şi de fundaşul lateral Momcilovic, alţi doi noi jucători au debutat cu dreptul în echipa pandurilor în partida din Europa League, cu Levadia Tallinn: mijlocaşii Eric şi Breeveld. Tehnicianul Cristi Pustai pare însă a avea ceva mai multe pretenţii de la brazilianul Eric: „S-a simţit apariţia lui Nicadro şi Eric, am reuşit acţiuni bune, însă dacă nu dai gol… Eric trebuie totuşi să se mai pregătească, a venit direct din cantonament de la Mediaş. Transferul s-a făcut pe ultima sută de metri, dar încet încet o să se integreze. Se vede un plus calitativ, noi eram o echipă scurtă, cu posesie progresivă şi cred că el şi cu Breeveld ne pot asigura acest lucru. Acum trebuie să fim atenţi la jocul de pe benzi şi la finalizare”. Conducerea de la Pandurii se arată destul de optimistă de viitoarele evoluţii ale noilor mijlocaşi: „Şi Eric şi Breeveld au jucat foarte bine la Tallinn. Sunt achiziţii bune şi ne vor ajuta pe viitor să ne îndeplinim obiectivele”, crede executivul grupării de fotbal gorjene, Eugen Pîrvulescu.

Eric: „Domnul profesor ne va corecta erorile”

La rândul său, brazilianul Eric de Oliveira se arată optimist în privinţa viitorului său la Pandurii. Mijlocaşul cariocas admite că mai are ceva de lucru până să devină un jucător-cheie: „Şi eu, şi Nicandro suntem jucători nou veniţi, încă nu suntem foarte apropiaţi de ceilalţi, dar pentru primul meci a fost foarte bine. Eu cred că domnul profesor ne va corecta erorile, ne va băga în şedinţă şi vom vedea ce am greşit la finalizare”.

„Încetul cu încetul o să vedeţi un alt Pandurii”

Unul dintre cei mai valoroşi jucători de la Pandurii, colegul din linia de mijloc ai lui Eric şi Breeveld, Dan Nistor, crede în noua echipă formată în această vară. Nistor vede un real câştig pentru echipă transferurile efectuate în ultima vreme: „A fost primul meci oficial, cu destui jucători schimbaţi faţă de campionatul trecut şi pot să zic că s-a văzut un pic. Dar încetul cu încetul o să vedeţi un alt Pandurii. Toţi jucătorii care vin aici sunt un câştig pentru echipă, sperăm să se adapteze repede şi să ne ajute”. Şi căpitanul de echipă al pandurilor, Christou Paraskevas, are încredere în noii săi colegi, în special în Eric: „Suntem o echipă tânără, nouă, dar uşor-uşor trebuie să jucăm bine, ca o echipă, şi în Europa şi în campionat. Eric e un jucător foarte bun, a venit aici, într-o săptămână-două va slăbi şi ne va ajuta”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad