„Putem produce surpriza”

Elevii lui Cristi Pustai nu par să se sperie de numele adversarilor pe care îi vor întâlni  în grupele Europa League. Fotbaliştii de la Pandurii continuă să viseze frumos şi la acest nivel.

Sorţii au hărăzit pandurilor adversari destul de dificili în grupa E a Ligii Europa: Fiorentina (Italia), Dnepr (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia). Chiar şi aşa, după istorica performanţă reuşită la Braga, fotbaliştii de la Pandurii continuă să creadă în şansa lor, sperând chiar la o primăvară europeană. „E o grupă grea, în care sunt două echipe de tradiţie în ţara lor, Fiorentina şi Dnepr, şi revelaţia Pacos Ferreira din Portugalia. Mă bucur că vom întâlni echipe puternice, pentru că aşa putem să ne demonstrăm valoarea noastră. Încă nu am vorbit despre un obiectiv, dar e clar că dacă am intrat în Liga Europa, am vrea şi noi să prindem fazele superioare. Ştim cât de greu e, dar eu zic că putem. De vreme ce am eliminat pe Hapoel şi pe Braga, de ce nu şi pe cei din grupa noastră?”, susţine mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira.

„Vlad, e bucuros că a picat cu noi”

Autorul golului cu numărul doi de la Braga, ce a adus calificarea echipei gorjene în grupele Europa League (acelaşi jucător care a „recidivat” după episodul Tel Aviv), Alexandru Ciucur, crede şi el în şansa pandurilor de a se menţine la nivelul performanţei. „E o grupă grea, dar eu cred că putem produce surpriza. Aşa a fost şi în preliminarii, nimeni nu ne-a dat nicio şansă şi uite că acum suntem calificaţi. Deci, orice este posibil de acum înainte”, crede Ciucur, care dezvăluie că a vorbit deja cu fostul coleg, Alexandru Vlad, adică nimeni altul decât cel pe care îl va avea ca adversar în prima dispută din grupele Europa League, cu Dnepr. Ciucur povesteşte despre Vlad că acesta din urmă chiar s-a bucurat când a aflat că are şansa să joace în Europa contra echipei Pandurii: „Am vorbit şi cu fostul meu coleg, Alexandru Vlad, care acum e la Dnepr. Era bucuros că a picat cu noi şi acum aşteaptă meciul direct. Dnepr e o echipă foarte bună, au bătut pe Şahtior, dar nu se ştie, care e mai în formă, câştigă. Noi nu am avut şanse nici cu Hapoel, nici cu Braga. Noi suntem echipa surpriză”.

Conducerea mizează pe dezinvoltura elevilor lui Pustai

Deşi recunoaşte gradul deosebit de dificultate al partidelor pe care trupa lui Pustai le va susţine în grupa E a Ligii Europa, conducerea pandurilor nu consideră deloc o victimă sigură formaţia gorjeană în faţa Fiorentinei, Dnepr sau Pacos de Ferreira. Preşedintele executiv al grupării de fotbal oltene, Eugen Pîrvulescu, este de părere că elevii lui Pustai vor juca cu maximă determinare, neavând niciun fel de presiune după ce şi-au depăşit cu mult statutul. „De acum încolo ştacheta este şi mai ridicată, avem o grupă dificilă. Dar pentru noi provocarea va fi şi mai mare. La fel ca până acum, chiar nu avem nimic de pierdut. Am ajuns aici, vom încerca să jucăm fotbal, cel mai bun pe care îl avem. La acest nivel nu cred că există vreun jucător să nu dea 200%. Orice punct obţinut de aici este o mare performanţă. Sper să adunăm cât mai multe”, declară Pîrvulescu.

I-am speriat pe portughezi!  

Pandurii va avea prilejul să se întâlnească în meciurile din grupa E a Ligii Europa cu foşti jucători din Liga 1. Dacă la Dnepr evoluează chiar fostul pandur, Alexandru Vlad, în disputa cu Paços Ferreira, echipa gorjeană se va întâlni cu un jucător ce a avut state vechi în fotbalul românesc: Tony da Silva (care a evoluat la CFR Cluj până în 2012). Experimentatul fundaş s-a arătat extrem de bucuros că va avea ocazia să se întoarcă în România şi crede că Pandurii reprezintă o echipă destul de valoroasă. „Mă bucur foarte mult că vin în România. Chiar am fost să văd Braga – Pandurii. Iar Pandurii a demonstrat că are o echipă de valoare. Au un colectiv foarte bun şi domnul Pustai e un antrenor bun. Fiorentina e cea mai buna echipa din grupă, iar pentru locul doi se luptă Pacos, Dnepr si Pandurii”, a spus Tony. Cert este că şi oficialii clubului lusitan Pacos Ferreira privesc Pandurii ca pe un adversar incomod. Vicepreşedintele clubului portughez, Rui Seabra, a dezvăluit că a văzut deja la lucru formaţia gorjeană în play-off-ul cu Sporting Braga, astfel că nu va fi deloc uşor pentru echipa sa în confruntările directe din grupa E a Ligii Europa. „Prea multe lucruri nu ştiu despre Dnepr, Fiorentina nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar pe Pandurii am văzut-o în returul cu Sporting Braga din play-off, ştiu că are calitate şi nu va fi simplu. Vom încerca să trecem însă de faza grupelor. Vor fi partide dificile în grupă. Nu suntem prea fericiţi că vom înfrunta două echipe, Dnepr şi Pandurii, care ne vor solicita două deplasări lungi. Cred că Fiorentina este favorita numărul 1 la câştigarea grupei”, a comentat de la Pacos Ferreira.

 

Programul complet al meciurilor din Europa League, grupa E

Etapa 1 (19 septembrie)

Fiorentina – Pacos Ferreira
Pandurii Târgu Jiu – Dnepr;

Etapa 2 (3 octombrie)

Dnepr – Fiorentina
Pacos Ferreira – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 3 (24 octombrie)

Pacos Ferreira – Dnepr
Fiorentina – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 4 (7 noiembrie)

Dnepr – Pacos Ferreira
Pandurii Târgu Jiu – Fiorentina;

Etapa 5 (28 noiembrie)

Pacos Ferreira – Fiorentina
Dnepr – Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 6 (12 decembrie)

Fiorentina – Dnepr
Pandurii Târgu Jiu – Pacos Ferreira.

Categoria: Sport

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad