Puțin fotbal, mulți nervi!

FC Universitatea Craiova – CS Universitatea Craiova  0-0

Spectatori: 7.000, stadion: „Municipal“ (Severin)
FC U Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciuca, Cruceru, Saceanu, Mirzeanu, Cale (70 Balan), Frasineanu (58 Goge), Stoianof, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli
CS U Craiova: Brac – Cirja, Patrascu, Ljubinkovic, I. Stancu, Pirvu, Gado, Sin (46 Precup), Ganea (75 Dragu), Dragalina, Dragicevic (81 Voinea). Antrenor: Erik Lincar
Cartonaşe galbene: Stoianof / Fl. Pârvu, Dragalina.
Arbitrii: Alexandru Tudor – Cristian Nica -Ciprian Danşa şi Dorian Micloşină.

 

Tensiune mare înaintea meciului de la Severin. Care, în cele din urmă, a atins ambele echipe. Drept urmare a ieșit un meci crispat, de luptă, fără realizări notabile, încheiat așa cum a început: 0-0.

Peste 100 de mașini au luat sâmbătă după-amiază drumul Severinului pentru un derby jucat în premieră: Craiova versus Craiova, însă pe un alt „Oblemenco” decât cel din cetatea Băniei. O transpunere pe dreptunghiul verde a ecranizării Kramer contra Kramer, în care, rolul copilului e jucat de craioveanul de rând, fie el din peluză ori de la tribuna a doua. Peluza participantă la derby a fost clară. Ultrașii au strigat împotriva primarului Craiovei și lui Adrian Mititelu. Dorința lor e însă imposibilă în acest moment: FCU fără Mititelu. Ori va fi posibilă dacă 50.000 de oameni donează câte 7 euro clubului și Mititelu își ține promisiunea: pleacă ori cedează echipa.

Spectacolul tribunei, peste cel din teren

7.000 de olteni au transformat sâmbătă seară stadionul din Severin într-un vulcan gata să erupă. Spectacolul tribunei a fost peste cel din teren. Acolo unde cei 22 de actori s-au angrenat într-o luptă surdă pentru fiecare minge. Tensiunea, încrâncenarea, nervii au învins fotbalul. Au făcut ca ambele tabere să fie mai preocupate să nu piardă decât să câștige. Astfel, realizările personale și fazele de poartă au fost puține. A contribuit din plin și centralul Alexandru Tudor, care a fragmentat nepermis de mult jocul din dorința de a-l ține în mână. Revenind la joc, echipa lui Mititelu a avut cea mai mare șansă de gol, prin sârbul Milan Mitic. După o jumătate de oră de joc, la un corner executat de Frăsineanu, Ciucă a prelungit, iar Mitic, din doi metri, cu poarta goală, a dat în bară. Răspunsul a venit cu cinci minute înainte de final, când Dragalina a prins un șut sănătos din afara careului ce a trecut centimetric peste poarta lui Hotoboc.

Îmbrânceli de „la revedere”

Ultimul fluier al lui Alexandru Tudor i-a găsit pe Mitic și Dragalina, foști coechipieri la CS Turnu Severin, felicitându-se reciproc pentru prestație. Brusc s-a creat un meleu însă, jucătorii îmbrâncindu-se reciproc la mijlocul terenului. Cauza: faptul că Ljubinkovic și compania au salutat spectatorii. Gazdele au considerat că gestul reprezintă o provocare. Inclusiv patronul Mititelu, care a spus la final, la gsptv: „Cum mi-au luat stadionul, tricourile, imnul, așa vor să îmi ia și suporterii! Păcat că nu am învins, dar nu am putut mai mult în această seară, după jocul de miercuri, din Cupa României. Jucătorii au avut trac. Dar probabil tracul ăsta a fost și la ceilalți!” Legat de reacția gazdelor, CS Universitatea Craiova a remis un comunicat pe site-ul oficial, în care se precizează între altele: „Noi considerăm că a saluta publicul la finalul unei partide este un gest normal, o dovadă de civilizație, profesionalism, fair-play și, în cele din urmă, educație. Motivul pentru care gestul jucătorilor noștri a fost interpretat într-o altă manieră de oficialii echipei gazdă se datorează probabil faptului că domniile lor nu cunosc valorile enunțate mai sus”.

„Să dea Dumnezeu să promovăm amândouă”

O dovadă în plus a fair-play-ului jucătorilor CS Universitatea Craiova o constituie și declarația lui Ionuț Stancu de la finalul partidei: „A fost un spectacol bun, cu mulți oameni care au fost alături de fotbal, până la urmă. Au susținut fotbalul. Eu țin să-i felicit și pe cei de la FC “U”. Sunt prieten cu foarte mulți de acolo, am copilărit cu ei. Nu țin să le spun decât multă baftă. Să dea Dumnezeu ca la finalul campionatului să reușim să promovăm amândouă”.

 

Rezultate etapa 2, Liga a II-a (seria a II-a)

CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor 3-2
UTA Arad – ASA Tg. Mureş 1-1
CS Mioveni – FC Olt 0-1
Gloria Bistriţa – Minerul Motru 2-0
Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare 2-2
FC U Craiova – CS U Craiova 0-0

Clasament:
1. Gloria Bistrita           4pct. (3-1)
2. CSM Rm. Valcea     4pct. (3-2)
3. ASA Târgu Mureș   4pct. (2-1)
4. FC Olt Slatina            4pct. (1-0)
5. Minerul Motru         3pct. (4-2)
6. Bihor Oradea            3pct. (4-4)
7. Olimpia Satu Mare 2pct. (3-3)
8. FC U Craiova            2pct. (1-1)
9. CS U Craiova            2pct. (1-1)
10.Metalul Reșița       1pct. (2-3)
11.UTA Arad                1pct. (2-3)
12.CS Mioveni              0pct. (0-5)

Etapa următoare, a III-a (21 septembrie)

CSM Râmnicu Vâlcea – UTA
FC Bihor – CS Mioveni
FC Olt – Gloria Bistriţa
Minerul Motru – FC U Craiova
Olimpia Satu Mare – ASA Tg Mureş
CS U Craiova – Metalul Reşiţa

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad