„Războiul e abia la început”

După debutul foarte bun al echipei sale în noul sezon al Ligii I, tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, preferă să nu se entuziasmeze prea tare. Totuşi, principalul de pe banca gorjeană sesizează faptul că noul team Pandurii se află pe traseul potrivit.

Victoria de debut, cu FC Braşov, l-a determinat pe antrenorul Cristi Pustai să facă o primă analiză a evoluţiei pandurilor. Deşi echipa sa a trecut un prim test al maturităţii, Pustai este conştient de faptul că mai este mult până departe. Tehnicianul grupării de fotbal gorjene aşteaptă şi următoarele teste oficiale pentru a da măsura valorii noii echipe a pandurilor: „A fost o primă victorie obţinută, am dovedit că suntem o echipă matură. Totuşi, e devreme, indiferent ce se întâmplă acum, să spunem că suntem mai puternici. Războiul e abia la început, e lung. Noi însă trebuie să reglăm totul repede, din mers. Trebuie să ne gândim deja la adversarul de joi și apoi o să revenim în campionat. Să sperăm că ne vom califica. Sunt foarte utile aceste meciuri din Europa. Cel puțin cel de la Tallinn a fost foarte util, pentru că am reuşit să mai avem un joc împreună. Dar nu vreau să vorbim după doar câteva jocuri, ci în pauza după șase etape din campionat, când se va termina un ciclu de jocuri şi în Europa. Sper să fie cât mai multe”, crede Pustai.

Capitolul omogenitate, unul optimist

În ciuda numeroaselor schimbări operate în echipa de bază în această vară, Pandurii nu are dificultăţi în a etala un fotbal bun, bazat pe relaţii de joc destul de solide. Acest „mic” detaliu pare să-l fi impresionat şi pe tehnicianul Cristi Pustai, care oferă şi câteva exemple concrete, cel puţin după partida cu FC Braşov: „Nu se vede o lipsă de omogenitate. Din contră, în ultimul meci mi s-a părut că echipa a jucat foarte strâns, foarte bine, au schimbat foarte bine direcția de atac, am surprins cu un volante pe stânga, apoi a intrat Buleică pe dreapta și am avut foarte multe schimbări de direcție, ceea ce nu înseamnă că ar fi o lipsă de omogenitate”. Antrenorul echipei gorjene găseşte şi o explicaţie pentru integrarea rapidă în echipă a achiziţiilor din această vară: „E bine că au venit grupuri. Nicoară a venit acum, n-a făcut pregătirea de vară cu noi, dar revine după o lună. A avut retur foarte bun sezonul trecut. Au mai venit doi jucători de la aceeași echipă, Breeveld şi Eric, cu care am mai lucrat și care înţeleg ce vreau de la ei. Mai sunt Buleică, chiar şi Brata, care a revenit la echipa mamă. Paraskevas s-a antrenat cu noi tot returul, iar cu da Silva făcuse deja cuplu la U Cluj. Iar lucrurile astea se văd, pentru că altfel ne-ar fi fost destul de greu. Noi avem șase-șapte jucători noi în echipă, iar lucrul ăsta nu prea contează pentru că nu sunt chiar aşa de noi”. În această vară au semnat cu Pandurii nu mai puţin de 9 jucători noi: Stanca, da Silva, Paraskevas, Momcilovic, Sipo, Breeveld, Eric,  Nicoară şi Adrovic, în afară de aceştia intrând în lotul antrenat de Cristi Pustai şi „împrumutaţii” Buleică, Ciucur sau Brata. Printre despărţirile de marcă figurează Viera, Vlad, Voiculeţ sau Ibeh, plus doi jucători la care s-a renunţat unilateral – Rusu şi Băcilă (deşi ultimul se pregăteşte în continuare cu Pandurii II).

 

„Să se teamă de noi şi Steaua!”

Debutul foarte bun de sezon al Pandurilor şi semnalele că va fi un campionat destul de echilibrat în lupta pentru primele poziţii ale clasamentului, îi fac pe oficialii grupării de fotbal gorjene să spere din nou la performanţă. Chiar dacă este deja cunoscut pentru realismul său, tehnicianul Cristi Pustai se arată destul de optimist chiar şi atunci când vine vorba despre lupta cu actuala campioană a României: „Să se teamă de noi și Steaua, dacă e cea mai bună! Se ştie de la început că un grup de şapte echipe se vor bate pentru cupele europene. Nu ştiu dacă Steaua va mai avea același parcurs de anul trecut. Să vedem…”

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad