Rechizite gratuite pentru elevii nevoiaşi

Elevii gorjeni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia şi în anul şcolar ce stă să înceapă de rechizitele şcolare gratuite, oferite de stat. Bugetul alocat în acest sens este de 25 de lei (pentru un pachet cu rechizite necesare elevilor claselor primare) şi de 30 de lei (pentru cei de la gimnaziu).
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, licitaţia în acest sens a fost organizată la jumătatea acestei săptămâni, urmând să fie desemnată firma câştigătoare. După această etapă, conform listei cu beneficiari, va fi demarat procesul de distribuire, suma de bani fiind virată de la Ministerul Educaţiei către IŞJ Gorj. Pentru a primi un astfel de pachet, elevul trebuie să provină din familii în care venitul mediu net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie a.c. este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Valoarea unui pachet de rechizite pentru elevii din învăţământul primar este de 25 de lei, iar pentru elevii din învăţământul gimnazial este de 30 de lei. Elevii şi părinţii vor fi informaţi despre programul în cauză începând cu luna septembrie, urmând ca pachetele să fie distribuite în perioada 26 septembrie – 10 octombrie a.c. Conform legii, reprezentanţii unităţilor de învăţământ din judeţul nostru au obligaţia să facă anchete sociale pentru a se convinge că elevii se încadrează în limitele impuse de normele din domeniu.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad