Rechizitele școlare le golesc buzunarele

Luna septembrie este una foarte grea pentru părinți. Rechizitele școlare necesare copiilor în noul an școlar le golesc acestora buzunarele. Cărțile, caietele sau ghiozdanele au prețuri care le dau bătăi de cap părinților. În funcție de numărul rechizitelor și de calitatea acestora, părinții vor scoate din buzunare anul acesta sume importante.

Elevii au nevoie, printre altele, de pixuri, stilouri, caiete, penare, ghiozdane și, nu în ultimul rând, uniforme. Pentru un stilou de calitate, care să îi ajute pe copii să își formeze un scris frumos, părinții trebuie să scoată din buzunare sume pornind de la 12 lei. Pentru un caiet mic, prețurile încep de la 0,75 de lei și pot ajunge la 3 lei sau chiar mai mult, în funcție de calitatea hârtiei; pentru un caiet studențesc, prețurile pornesc de la 2,5 lei și pot ajunge chiar și la 10 lei.
Problemele părinților încep atunci când vine vorba despre vestimentația copiilor, în special despre uniformă. Dacă școala impune o anumită uniformă, făcută pe comandă, prețurile pot fi uriașe pentru o familie cu venituri modeste. În funcție de materialele folosite și de atelierul în care sunt confecționate, uniformele pot ajunge și la 300 de lei bucata. Dacă sunt achiziționate direct din magazin, uniformele au prețuri care pornesc de la 70 de lei și pot ajunge la 130 de lei. Adăugând și celelalte obiecte vestimentare de care are nevoie un copil, cheltuielile unui părinte la începutul anului școlar pot ajunge și chiar depăși 1.000 de lei.

„E foarte greu să ne descurcăm!”

Pentru a face față cheltuielilor, părinții se văd nevoiți să se împrumute sau să adune bani cu câteva luni înainte de începutul școlii. „E foarte greu să ne descurcăm, am strâns banii încă din timpul verii ca să fim siguri că o să reușim să le cumpărăm copiilor tot ceea ce au nevoie la școală. Pentru fiica cea mare, lucrurile sunt mai simple pentru că este în clasa a VII-a și cerințele nu sunt foarte mari, dar pentru fiica cea mică este nevoie de foarte multe lucruri. Este în clasa I și pe lângă lucrurile normale, obișnuite, are nevoie și de o uniformă specială pentru că școala la care învață are o anumită uniformă, are nevoie de niște caiete speciale care sunt foarte scumpe, de cărți speciale și multe alte lucruri care efectiv ne lasă fără bani. Mai ales că, pe lângă uniformă, mai trebuie încălțăminte și alte rânduri de haine. E foarte greu!”, a spus o mamă.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad