„Recomandat” şi „nerecomandat” la întâlnirile romantice

După ce ai obţinut numărul de telefon al persoanei pe care o consideri potrivită pentru tine, iar apoi o primă întâlnire, nu lăsa emoţiile, anxietatea şi nesiguranţa să te copleşească.

Nu te pune în situaţii incomode, nu creea acea neplăcută senzaţie că unul dintre voi se află la un interviu, nu îl face pe celălalt să se simtă prost şi, chiar dacă după câteva minute ţi-ai dat seama că cel sau cea din faţa ta nu e tocmai sufletul tău pereche, nu îţi pierde bunul simţ.

Iată câteva sfaturi de care să ţii cont atunci când mergi la prima întâlnire cu cineva, inspirate de cartea “Metrosexualul. Ghid de stil pentru bărbatul modern”, de Michael Flocker:

Recomandat: să-i acorzi personei din faţa ta toată atenţia, să faci tot ce poţi ca să se simtă în largul ei.
Nerecomandat: să preiei absolut toate apelurile telefonice pe care le primeşti, să trimiţi non-stop sms-uri, să întorci capul după oamenii din jur.

Recomandat: să îţi aminteşti de cele mai comune reguli ale politeţei şi să le pui în aplicare.
Nerecomandat: să te porţi urât cu celălat doar pentru că ţi-ai pierdut interesul după primele minute.

Recomandat: nu te speria de pauzele din conversaţie, uneori tăcerile ocazionale sunt bune prilejuri de a vă contempla reciproc.
Nerecomandat: să te străduieşti să acoperi toate golurile concversaționale cu pălăvrăgeala gratuită, fără nicio valoare.

Recomandat: să trăieşti momentul, să laşi lucrurile să evolueze de la sine, în mod natural.
Nerecomandat: să te întrebi obsesiv dacă veţi sfârşi făcând sex, dacă vei primi avantajele materiale pe care le urmăreşti etc., chiar să faci presiuni în această direcţie.

Recomandat: să păstrezi un ton optimist, să te comporţi agreabil, să insufli voiebună.
Nerecomandat: să te văicăreşti, să te plângi de necazurile tale financiare, cu şefii sau cu vecinii, să-ţi expui întreg istoricul bolilor de care ai suferit tu şi apropiaţii tăi, să încerci subtil să ceri ajutor pentru acestea.

Recomandat: Să-l asculţi pe celălalt. Asta înseamnă să participi activ la poveştile pe care ţi le spune, să pui întrebări, să dai sfaturi (de mică importanţă, desigur!) şi să păstrezi contactul vizual.
Nerecomandat: să monopolizezi discuţia, să vorbeşti numai despre tine, să aduci orice subiect înapoi la tine, să îi arăţi celuilalt că ţi-ai pierdut răbdarea ascultându-l, că nimic din ce poate spune el sau ea nu e la fel de interesant şi/sau important comparativ cu ce ai putea tu spune.

Recomandat: să zâmbeşti relaxat, să-i arăţi celuilalt că este bine-venit în locul acela.
Nerecomandat: să stai crispat, să te uiţi din cinci în cinci minute la ceas, în aşteptarea momentului în care va pleca fiecare de la acea întâlnire.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad