Rectificarea bugetului CEO nu aduce pachetele de performanţă, dar se vor recupera zilele de „fără plată”

Complexul Energetic Oltenia a rectificat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, fiind scăzută producţia estimată a fi realizată în acest an de  la 18,5 TW, cât era stabilit în vechiul buget, la 12,5 TW. Rectificarea pe minus era necesară după rezultatele la şase luni ale companiei. Totuşi, reducerea producţiei nu va însemna că salariaţii CEO îşi vor recupera drepturilor prevăzute în pachetele de performanţă 2 şi 3. Există şi veşti bune pentru mineri şi energeticieni, în sensul că aceştia îşi vor recâştiga drepturile salariale afectate de zilele de concediu fără plată din luna iunie.

Rectificarea pe minus, în ceea ce priveşte producţia CE Oltenia, elimină orice şansă pentru realizarea indicatorilor estimaţi care ar permite companiei acordarea celui de-al doilea pachet de performanţă pentru cei 19.000 de salariaţi. Scăderea producţiei, în noul buget de venituri şi cheltuieli, aprobat la finele săptămânii trecute de către forul de conducere al CE Oltenia, estimată a fi realizată în 2013 de  la 18,5 TW, la 12,5 TW, arată practic că este imposibil de acordat cele două pachete în acest an. Pentru al doilea pachet, trebuia ca unitatea să producă, până la data de 15 octombrie, 15 TWh. Acest parametru impus este irealizabil în condiţiile în care ţinta pentru finalul anului a scăzut la 12,5 TW.
La momentul în care s-a discutat despre rectificarea bugetului CEO, sindicatele propuseseră o renegociere a Contractului Colectiv de Muncă, în sensul de a fi acordate totuşi acele facilităţi, însă reduse proporţional în funcţie de noile cifre de producţie. Ideea a fost respinsă prompt de către Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane din cadrul CEO, care a declarat la vremea respectivă că sindicatele forţează o tăiere a salariilor sau chiar o reducere de personal prin propunerea de rediscutare a parametrilor impuşi pentru acordarea pachetelor de performanţă odată cu rectificarea bugetului companiei.

Ce câştigă salariaţii CEO

Rectificarea bugetară permite totuşi administraţiei companiei să reanalizeze activitatea de producţie pentru a putea fi recuperate drepturile salariale pierdute de salariaţi în cele trei zile de concediu fără plată în care s-au aflat în luna iunie. Una din aceste zile a fost recuperată pe 25 august, iar celelalte două, potrivit unor informaţii de la vârful companiei energetice, vor fi recuperate în această lună (una dintre acestea), iar cea de-a treia în luna octombrie.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad