Reduceri la taxe pentru studenţii UCB

Pe parcursul lunii iulie – începutul lunii august 2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat şi desfăşurat admiterea la studii universitare de licenţă şi masterat. Ca şi în anii trecuţi, o parte dintre studenţi au beneficiat de o serie de reduceri la taxele impuse de către universitate.

Studenţii care vor urma simultan cursurile a două specializări din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu beneficiază de reducerea cu 25% a taxei de şcolarizare la fiecare specializare, în cazul în care urmează simultan două specializări în regim cu taxă, sau reducerea cu 25% a taxei de şcolarizare la specializarea cu taxă, în cazul în care urmează simultan două specializări, din care una în regim cu taxă şi cealaltă în regim fără taxă.
De asemenea, copiii angajaţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” au fost scutiţi de plata taxelor de înscriere la examenul de admitere. Totodată, au fost scutiţi de plata taxelor de înscriere candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revoluţiei, precum şi candidaţii răniţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.

350 de locuri bugetate

La nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă, finanţate de la bugetul de stat a fost de 350 (din care 13 locuri au fost pentru tinerii de etnie romă) la care s-au adăugat 6 locuri pentru tinerii din Republica Moldova care au diplomă de bacalaureat obţinută în România şi 15 locuri pentru românii de pretutindeni, iar cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă a fost 924 (din care 170 locuri au fost pentru Învăţământ la Distanţă – I.D.). Cifra totală de şcolarizare a fost de 1295.
În cazul studiilor universitare de masterat,  cifra de şcolarizare pentru studii finanţate de la bugetul de stat a fost de 100, la care s-a adăugat 20 de locuri pentru românii de pretutindeni, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă a fost 415, cifra totală de şcolarizare fiind de 535.
În anul universitar 2013-2014, examenul de admitere pentru studii universitare de masterat s-a desfăşurat pe bază de concurs de dosare la toate facultăţile componente. Media de admitere a fost media examenului de finalizare a studiilor (examen de licenţă/diplomă).
Mihaela Bădică

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad