Reducerile de personal TESA la CEO – cine rămâne și cine pleacă?

Vin vremuri de rahat pentru personalul TESA (și nu numai) din cadrul mastodontului preferat al FMI-ului. De ce? Păi se pare că în scurt timp încep disponibilizările. Nu știm dacă alea mari, pe care Fondul Proprietatea le dorește cu insistență. Probabil alea mai micuțe, „generate” de „mărunte” șicane personale ori de nesemnarea actelor adiționale la CCM-uri. Știm doar că a fost anunțată în mass-media ejectarea a cel puțin 13 persoane din stufosul aparat TESA. Motivul invocat oficial? Probabila incompetență, dublată însă de faptul că respectivii nu au semnat hârtiile alea. După eliminarea celor 13 din sistem, rămâne întrebarea cum se vor face celelalte disponibilizări. Oricum am lua-o, circa 2300 de persoane în aparatul „de șmecherie” al CEO este mult. Foarte mult, în condițiile în care peste 60% dintre acești oameni stau și o freacă la răcoarea aerului condiționat din birourile personale. Și, că tot veni vorba, o freacă pe bani frumoși. Păi e corect? Știu mulți tineri care au terminat studii de specialitate, însă pentru că nu-s copiii lu’ tata, nepoții lu’ unchiul X sau amanta vreunui baștan cu burtă, plin de bale semierecte, șomează. Chiar au potențial acei tineri, însă nu au vreo șansă în fața „avizaților” din CEO. Bine, asta este o discuție mult prea amplă pentru un simplu editorial…

Suntem curioși, în consecință, dacă trimiterea acasă a unora din TESA se va face pe bune. Amintiți-vă că de foarte multe ori fostele sau actualele sucursale ale mamutului energetic au pierdut procese într-un mod atât de cretin că sfidează gradul maxim de acceptare a combinațiilor. Așa cum am mai afirmat-o, se impune o eficientizare a aparatului funcționăresc, pur birocratic, al CEO. Suntem tare curioși cum decurge o zi din viața unor personaje aparținând TESA. Noi credem că așa: orele 07.50 – am ajuns la serviciu (nu m-am trezit deloc, ia să sun la secretară să facă o cafea tare, ca de dimineață); orele 08.15 – ce dracu’ au mai scris bezmeticii ăia din presă despre CEO, despre Ciurel și despre TESA; orele 08.30 – 09.00 – intervalul variază că nu toți citesc la fel de coerent sau nu înțeleg din prima – băi, ce nesimțiți ăștia de la presă, iar se iau de noi! Poate nu citește șefu’ aberațiile astea până la 16.00, că de mâine nu mai sunt de actualitate; orele 09.05 – ar trebui să fac și eu ceva astăzi, că nici ieri nu am făcut nimic. Măcar să-mi aranjez foile astea pe birou, să vadă lumea că mă preocupă ordinea. Stai, văd că nici ăștia de lângă mine nu fac nimic; orele 09.15 – Maaamă, nu am fumat nicio țigară?! Pfff, iar trebuie să beau o cafea! Fete, care face o cafea, că nu răspunde secretara? Fac eu cinste cu o țigară; orele 10.00 – Gata, înapoi la treabă, s-a anunțat vizita lu’ șefu’. Ce să fac să par și eu că muncesc? Ştiu, scot repede dosarul ăla cu problema veche cu retrocedările pentru amărâţii ăia. Stai, procesul ăla s-a pierdut de 3 luni. Pfff, ce mă fac?; orele 11.00 – gata, liber la distracţie, a plecat şefu’! Ce mult mai e până plec acasă!!! Ia să fac eu un Solitaire sau nişte Angry Birds!; orele 16.00 – grea viaţă şi pe mine! Urâtă zi, bine că s-a terminat…

Cam aşa credem noi că trece ziua multor oameni din cadrul aparatului TESA al CEO. Nu vorbim de toţi, mai sunt unii care muncesc, însă majoritatea…

Categoria: Editorial

Tags: , ,

Commentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ion says:

  Daca crezi ca le stii pe toate asculta aici:in august este control ANAF carora le pui la dispozitie “n” acte.Avem auditul de 6 luni cu o firma internationala, auditul pentru vanzarea celor 15%, auditul pentru preluarea Termoficarii Craiova, sarcinile curente , cerinte de la Centru, Fondul Proprietatea , etc…Vorbesc aici de partea economica..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Ionut says:

  @ Ion:
  Nu am spus ca le stiu pe toate, ci mi-am exprimat o simpla opinie despre cum vad eu lucrurile din afara.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Elena says:

  “eficientizare a aparatului functionaresc” , si cum faci asta , prin transplant de creier ? Intr-un birou , din cinci functionari , maxim doi sunt buni (in orice institutie sau companie din Romania). Fa un exercitiu de gandire si vezi posibilitatea unei restructurari reale si corecte . Raspuns : un banc cu bula .

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Ionut says:

  @ Elena:
  Daca se taie in carne vie, eliminandu-se incompetentii, se poate remedia problema. Daca nu, e fix frectie la unul dintre picioarele lui Pinocchio. :P Nu e nevoie de niciun exercitiu de gandire, stiti si dvs. asta. :)

  Thumb up 2 Thumb down 0

 5. Miner Vasile says:

  Probabil, lucrurile ar merge mai bine daca acest idiot “simt al proprietatii” ar disparea. CEO nu este al lui Ion, Elena, Vasile, Gorj sau Dolj; este o societate PRIVATA cu capital majoritar de stat; poate fi si 100% capital de stat, tot privata este!

  Gandirea asta idioata, speculata de Basescu si preluata de ziaristi, impiedica dezvoltarea societatilor comerciale romanesti. Interesele sunt mari. foarte mari. Mai intai critici o societate, agresiv, te pui cu tunurile pe ea; dai cu populismul – prea multa tesa, care suge sangele poporului…Apoi, dupa ce intra in insolventa, in faliment o scoti la vanzare…Si ies vadimii si se vaita ca e vanduta ieftin! Sau, mai nou,idiotul ala ajuns europarlamentar, ala care se lauda ca are gagici, ala…cu nume de Logan. lohan.

  Ba, handi! Munca e pentru tractoare, pentru roboti! Oamenii trebuie sa faca sport, sa mearga la teatru si 8h pe zi sa gandeasca, la locul de munca! In SUA, Anglia, Germania muncitorii sunt cam 10%. Jumatate imigranti!

  Cand il vad pe balosul ala care sta sa cada de pe soclu, ca si-a facut statuie, vorbind despre ” cei care muncesc “, imi vine sa-l dau cu capu’ de pereti! Daca e asa destept, de ce nu a ramas lacatus sau maistru? De ce s-a facut parazit? Sa suga sangele poporului muncitor? Sa-si faca firme care sifoneaza banii de la CEO? Sa se spele pe dinti cu Mircea Sandu?

  Mai vorbim!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 6. Ionut says:

  @ Miner Vasile:
  Ma gandesc ca apelativul de “handi” nu mi se adreseaza, nu? In rest, in principiu, aveti dreptate in cele pe care le afirmati.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Ţăranu says:

  @ Miner Vasile:
  ,,Munca este O ACTIVITATE CONŞTIENTĂ….”…aşa că, maşinile(tractoare,roboţi) nu pot munci.Din păcate nici unii oameni.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 8. jon says:

  Este timpul sa plece si cei de la tesa,ca sunt foarte multi care taie frunza la caini si au salarii babane plimband o hartie toata ziua.S-a investit in tehnica de calcul ,calculatoare si personalulu nu s-a imputinat,cei care produc s-au imputinat fiind sub normativul care artrebui sa fie pe utilaje.Este randul lor sa plece.

  Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad