Relaxare totală în natură. Cum alegi hamacul potrivit

Îţi doreşti să citeşti sau să dormi într-un hamac, fie că faci acest lucru pe terasă, în grădină sau când mergi la camping? Este un tip de relaxare care are o serie de avantaje. Noi îţi arătăm de ce trebuie să ţii seama atunci când îl achiziţionezi.

Criteriile după care faci alegerea când vrei să cumperi un hamac pornesc de la dimensiuni, materialele din care este alcătuit, accesorii şi preţ.
- Lungimea şi lăţimea. Trebuie să aibă minimum 45 cm lăţime, iar lungimea poate ajunge şi până la 2,20 m. E bine să fie mai lung decât înălţimea ta. Dacă vrei să stai cu partenerul, ia-ţi unul dublu.
- Greutatea suportată. Fii atent la limita de greutate, în funcţie de nevoile fiecăruia şi de câte persoane vor beneficia de el.
- Spaţiul unde vrei să-l instalezi. Dacă nu ai un loc ideal pentru a atârna un hamac, trebuie să cumperi şi suporturi, astfel încât să-l poţi utiliza oriunde.
- Materialul din care este făcut. Ia-ţi mai degrabă un hamac din plasă decât unul din ţesătură. Este, de obicei, mai puţin costisitor şi are tendinţa de a oferi o bună circulaţie a aerului. Asta înseamnă că nu o să transpiri atunci când este foarte cald.
Hamacul din plasă este, de asemenea, mai uşor şi astfel lesne de transportat, aşa încât, dacă te duci la camping sau în excursie, îl poţi lua fără probleme cu tine. Hamacul din poliester este rezistent la mucegai şi durabil pe toate tipurile de vreme. Pentru interior poţi alege un hamac din bumbac. Bumbacul este natural şi moale, dar dacă îl laşi afară pentru un timp îndelungat, se va deteriora. Hamacul construit din nailon se va întinde mai puţin şi se aseamănă mai mult cu o saltea tare. Toate sunt lavabile.
- Accesoriile. Există hamacuri care se prind cu cârlige sau care au suporturi de metal sau de lemn.
- Preţul. Acesta variază în funcţie de model şi dimensiune. Hamacurile obişnuite au preţuri între 100 şi 500 de lei. Cele cu suporturi pot ajunge şi la câteva mii de lei.
Un hamac bine construit trebuie să aibă o fixare solidă, o plasă de ţânţari fixă sau detaşabilă şi un baldachin impermeabil. Felul în care prinzi hamacul este important. E bine să începi cu baldachinul. Acest lucru oferă adăpost în cazul în care plouă, păstrându-l uscat.

www.libertatea.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad