Remiză, între extaz şi agonie

Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 1-1
Stadion „Ilie Oană” (Ploieşti), spectatori: 15.000
Au marcat: Dore (min.85)/Sipo Bohale (min.80)
Petrolul: Pecanha – S. Achim, Geraldo, Benga, Guilherme – Mustivar (De Lucas ’65), Hoban – Boudjemaa, Teixeira (Dore ’55), Grozav – Hamza (Priso ’87). Antrenor: Cosmin Contra
Pandurii: Lazar – Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovici – P. Anton, Breeveld – Buleică, Eric (Bohale ’72), D. Nistor (Cristea ’90+2) – Matulevicius (Mamele ’90+3). Antrenor: Cristian Pustai
Cartonaşe galbene: Boudjemaa ’20, / Erico ’24, Unguruşan ’33, Paraskevas ’38
Arbitrii: Istvan Kovacs -Miclos Nagy şi Octavian Şovre. Rezervă: Cătălin Popa Observatori: Cornel Sorescu, Olimpiodor Antonescu şi Cătălin Ciubotă. Supervizor: Valentin Alexandru.

La primul examen dificil din noul sezon, Pandurii a reuşit să iasă neînvinsă de pe terenul din Ploieşti, în faţa Petrolului, acolo unde istoria confruntărilor directe era clar în defavoarea gorjenilor.

Atât de aproape de 3 puncte, însă la fel de aproape de un eşec. Cam asta am putea spune despre ultima confruntare oficială a pandurilor, la capătul căreia formaţia lui Pustai s-a ales cu un punct important în Liga I, iar ca bonus, un rezultat de moral în perspectiva apropiatei confruntări din Europa League cu Hapoel Tel Aviv. Într-o partidă care nu s-a asemănat deloc cu precedentele dispute oficiale ale gorjenilor, cel puţin la nivelul ostilităţilor din teren, Pandurii a reuşit să mai doboare un record, cel al rezultatelor din fieful Petrolului: primul punct obţinut la Ploieşti. Istoria meciului de aseară a fost scrisă prin golul lui Sipo Bohale (debutant la Pandurii), care a marcat în minutul 80 cu un şut de la circa 10 metri pentru 0-1, egalarea survenind 4 minute mai târziu prin congolezul Dore, un alt debutant, acesta executându-l pe bravul Lazar cu un şut sub bară din 13 metri. De remarcat că în minutul 88, Paraskevas a făcut henţ în careu, arbitrul Istvan Kovacs nu a observat, însă, după ce s-a consultat cu asistentul Miclos Nagy, a acordat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul, aceasta fiind însă ratată de Gheorghe Grozav, care nu l-a păcălit pe David Lazar cu o scăriţă.

Ritm bun, rezultat egal

Cu gândul la tradiţia din trecut, dar şi la miza celor trei puncte puse în joc, petroliştii au avut prima mare ocazie a partidei, în minutul 17, când Grozav a şutat din unghi, mingea a lovit bara, apoi portarul gorjenilor a reuşit să reţină balonul. A fost şi singura mare ocazie a reprizei, actul secund fiind mult mai animat. Tot gazdele au prima şansă de a marca, prin tunisianul Younes Hamza, dar şutul acestuia este respins în corner de Lazar. Cei care reușesc să marcheze primii sunt însă oaspeţii, cu 11 minute înainte de expirarea timpului de joc, când noul intrat Armando Bohale reuşeste un şut sec din vole, care îl invinge pe Pecanha. Petroliştii nu cedează şi reuşesc egalarea 4 minute mai târziu, prin Ferebory Dore, care debutează astfel cu gol pentru gazde, acesta reuşind un şut năprasnic la colţul scurt, sub transversală. Cu două minute înainte de finalul partidei, Paraskevas, acelaşi om care a greşit la golul egalizator, atinge mingea cu mâna, arbitrul Kovacs lasă iniţial jocul să continue, dar revine asupra deciziei la semnalizarea arbitrului asistent. Gicu Grozav execută lovitura de pedeapsă, dar portarul David Lazar reuşeste să reţină balonul, deşi plecase în primă fază în partea dreaptă. Astfel, partida se termină la egalitate, ambele echipe având şansa unei victorii. În următoarea rundă, gorjenii întâlnesc acasă formaţia Oţelul Galaţi, în timp ce petroliştii primesc vizita lui FC Braşov. În concluzie, derby-ul etapei a II-a dintre Petrolul şi Pandurii s-a dovedit a fi o încălzire cât de poate de bună pentru cele două echipe în vederea confruntărilor din turul III preliminar al Europa League.

Categoria: Sport

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad