Repartizarea profesorilor după Titularizare

Cadrele didactice gorjene care au susținut examenul de Titularizare pe data de 30 iulie, dar nu au reușit să obțină un rezultat suficient de bun pentru a li se deschide drumul către un post pe perioadă nedeterminată, vor afla mâine dacă au reușit să se angajeze măcar pe perioadă determinată. Potrivit Ministerului Educației, miercuri, 14 august, este ultima zi de repartizare a cadrelor didactice care au susținut anul acesta concursul, respectiv repartizarea pe perioadă determinată.

Anul acesta, la nivelul județului Gorj, 612 cadre didactice au susținut proba scrisă a examenului de Titularizare. Aceștia s-au „bătut” în cunoștințe pentru cele 40 de posturi titularizabile existente în județ. Potrivit primelor rezultate afișate de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj (ISJ), 69,75% dintre candidații gorjeni au obținut o notă de trecere la examen, doar patru dintre aceștia reușind să obțină nota maximă.

Minimum nota 7 pentru perioadă nedeterminată

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural). Pentru un post de titular, candidații trebuie să obțină minimum nota 7, iar pentru unul de suplinitor, minimum nota 5. ,,Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, se arată pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad