Reţete pentru combaterea varicelor

Mai frecvente la femeile între 20 şi 40 de ani, varicele sunt cauzate de statul prelungit în picioare sau de creşterea presiunii sanguine în zona picioarelor. Până la medicamente sau la operaţie, ai câteva soluţii naturale care dau rezultate foarte bune.

Îţi simţi picioarele obosite, dureroase? Iar noaptea ai crampe dureroase? În plus, la nivelul pielii observi vinişoare de sânge sparte care în timp îşi măresc dimensiunea? Natura îţi oferă un ajutor valoros pentru tratarea varicelor. Trebuie să ai răbdare şi să urmezi tratamentul cu consecvenţă până ce observi o îmbunătăţire a stării vaselor de sânge (în funcţie de stadiul lor, varicele pot chiar dispărea). Pe lângă tratamentul natural, este indicat să eviţi să stai în picioare, iar dacă nu ai cum, ar fi bine să porţi ciorapi elastici sau bandaje care strâng. Sunt indicate şi zilele de repaus total, la pat, cu picioarele ridicate, însoţite de băi şi de masaje ale zonei afectate. Ca tratament natural, poţi alege una dintre curele de mai jos.

Pentru cură externă

1. Se fac cataplasme cu 2 straturi de frunze proaspete de varză, peste care se aplică un pansament pentru a păstra locul cald şi frunzele nemişcate. Se păstrează bandajul peste noapte. Varza are efect de decongestionare a ţesuturilor şi de activare a circulaţiei.
2. Începând cu luna mai până în luna septembrie, găseşti pe câmpuri flori de gălbenele. Odată uscate, din acestea poţi prepara o infuzie concentrată, din patru linguri la un litru de apă, cu care poţi să faci băi locale. Infuzia poate fi consumată şi ca atare. Efectul gălbenelelor este de tonifiere a circulaţiei venoase şi limfatice şi de combatere a cheagurilor de sânge.
3. Din frunze de pătlagină poţi prepara infuzie şi decoct, pentru băi locale. Infuzia se prepară din 2-3 linguri la un litru de apă, iar decoctul, din 5-10 linguri de frunze proaspete la un litru de apă. Din frunze uscate poţi prepara un decoct (2-4 linguri la un litru de apă). Cu aceste leacuri poţi face băi locale, efectul lor fiind de combatere a cheagurilor de sânge şi de tonifiere a vaselor de sânge.

Pentru cură internă

4. Prepară un sirop din 50 g de usturoi curăţat şi fiert în 200 ml apă. Filtrează, amestecă zeama astfel obţinută cu 50 g zahăr şi bea zilnic 2-3 linguri din acest sirop. Tot din usturoi, zdrobiţi şi lăsaţi la macerat 5 zile în alcool (cantitate egală) se prepară un remediu intern, din care se iau 2 linguriţe pe zi, timp de 10 zile.
5. Tot un remediu intern este şi infuzia din amestec din părţi egale de chiparos (frunze şi fructe), castan sălbatic (frunze, scoarţă şi fructe), alun (frunze), ginkgo (frunze) şi călin (scoarţă). Infuzează 2 linguriţe din amestec într-o cană cu apă fierbinte şi bea cel mult trei căni pe zi. Nu contează dacă le bei înainte sau după masă.
www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad