Riscă cinci ani de închisoare pentru că nu a respectat regimul armelor

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 55 ani nu a depus la un armurier autorizat două arme neletale de tir sportiv cu aer comprimat înscrise în permis, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Efectuând verificări pe linia respectării prevederilor legii privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat că un bărbat de 55 ani, din Turceni,  persoană ce fusese autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, nu a respectatat obligaţiile prevăzute de legea menţionată. Persoana în cauză avea obligaţia de a se prezenta la structura de poliţie competentă, cu cele două arme neletale de tir sportiv cu aer comprimat şi documentele stabilite pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani. Deoarece nu s-a conformat acestei obligaţii, iar după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă nu a depus, în termen de 10 zile, arma şi muniţia la un armurier autorizat, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că gorjeanul nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. Armele de tir sportiv deţinute, fără drept, au fost ridicate de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor. În prezent, poliţiştii îl cercetează pe suspect sub aspectul comiterii infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad