Riscurile consumului de etnobotanice, prezentate liceenilor

Liceeni din județul Gorj vor afla, luna aceasta, de la specialiștii în domeniu care sunt riscurile consumului de etnobotanice și cât de nocive sunt ele pentru organism.

Asociația „O nouă șansă pentru toți gorjenii”, condusă de Anca Bordușanu, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj și  Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, derulează proiectul „TU ALEGI. ALEGE VIAȚA!”, proiect finanțat de  ANST/Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj. Prin acest proiect se dorește informarea şi sensibilizarea tinerilor în vederea evitării consumului experimental şi recreaţional al drogurilor şi substanţelor etnobotanice şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În acest sens, se vor realiza seminarii în mai multe unități de învățământ din Târgu-Jiu, două dintre ele derulându-se deja, unul la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, iar celălalt având loc chiar ieri după-amiază, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, unde 100 de tineri au aflat la ce se expun dacă încep să consume etnobotanice. Astăzi, specialiștii vor fi prezenți la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”, iar la ora 12.00 vor întâlni tinerii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”. „Prin realizarea celor patru seminarii cu tema prevenirea consumului de droguri şi a substanţelor etnobotanice, se va realiza o informare a efectelor consumului unor astfel de substanţe astfel încât, pe cât posibil, numărul tinerilor care consumă sau sunt tentaţi de a consuma să se reducă. Totodată, se vor distribui materiale  informative şi în alte instituţii de învăţământ din judeţul Gorj pentru a se  realiza o campanie amplă de mediatizare a efectelor acestor substanţe. Românii sunt mari consumatori de vise, iar țara noastră se situează pe locul patru în Uniunea Europeană la comercializarea de substanțe etnobotanice, deși în 2008 nici nu figura în acest clasament”, a spus Anca Bordușanu, președinta ONG-ului inițiator al campaniei.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad