Românii ar putea primi și salariu, și șomaj

Rata șomajului atât la nivelul țării, cât și la nivelul județului este foarte mare. Mii de oameni îngroașă anual numărul celor care rămân fără un loc de muncă. Cei mai mulți dintre cei care trec prin această situație solicită ajutorul de șomaj. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a propus un nou proiect de lege prin care statul va plăti în continuare o parte din ajutorul de șomaj chiar dacă șomerul își va găsi un loc de muncă. Astfel, dacă proiectul va fi adoptat, românii vor primi și șomaj, și salariu până la încheierea perioadei de șomaj. „Am în intenţie pentru la anul, în cazul în care un şomer îşi găseşte un loc de muncă, totuşi să-i păstrăm o parte din ajutorul pe care l-a primit o perioadă de timp, la fel şi la venitul minim garantat. Astfel vom stimula munca”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Sute de șomeri, la Bursa Locurilor de Muncă

Sute de tineri din judeţul Gorj au participat, la sfârșitul lunii septembrie, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Au fost angajaţi pe loc 52 de tineri, dintre care trei cu studii superioare: consilieri juridici şi economici.
În fiecare vară, la numărul șomerilor se adaugă sute de elevi pentru care singura opțiune după absolvirea liceului este șomajul. În evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj sunt peste 2.000 de absolvenţi din promoţia 2013, dintre care 728 sunt înregistraţi deja ca şomeri, primind indemnizaţia oferită de stat.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ion says:

    Se vede ce oameni puneti in guvern.
    Acest ministru habar nare ca deja exista o lege care da dreptul sa primeasca persoanele care se angajeaza 30/% di somaj pana la expirarea perioadei…legea 72/2002 art 72..74 parca.
    De asta merg lucrurile asa cum merg in aceasta tara.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad