Roșca și Bădița – comunicat de presă de solidaritate, separat de Condescu

Liderii sindicali de la Motru au fost semnatarii unui comunicat de presă în care își exprimă solidaritatea față de minerii din Roșia Montană. Președintele FNME a dat și el comunicat de presă de susținere a celor din Apuseni.

Ruptura dintre unii lideri sindicali, Nelu Roșca și Nicolae Bădița, față de Federația Națională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, este din ce în ce mai evidentă. Dovadă stă  reacția cu care șeful Sindicatului Liber al Carierei Roșiuța și cel al Sindicatului Liber al Carierei Lupoaia au venit ieri. Cei doi au dat un comunicat de presă, la primele ore ale dimineții, în care apreciază gestul premierului Victor Ponta care, weekend  a intrat în subteran la Roșia Montană și i–a convins pe cei 33 de mineri blocați în mină să renunțe la proteste. Interesant este că, după amiază, un  comunicat legat de situația de la Roșia Montană a fost remis și de către Federația Națională Mine Energie, acesta fiind semnat chiar de președintele, Marin Condescu. „Acesta a fost un semnal că premierul este alături de mineri. Organizațiile sindicale de la activitatea de cariere Motru se solidarizează cu minerii de la Roșia Montană și îi susțin în demersurile lor. Apreciem gestul premierului României Victor Ponta, care s-a deplasat la Exploatarea Minieră, a discutat cu minerii și a înțeles problemele lor”, se arată în comunicatul de presă remis de sindicaliștii Nelu Roșca și Nicolae Bădița.

FNME, alt comunicat de susținere

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Marin Condescu, a ținut și el să își exprime solidaritatea cu minerii de la Roșia Montană. „Federația Națională Mine Energie susține începerea exploatării minere de la Roșia Montană, având în vedere crearea de locuri de muncă și efectele economice pozitive pentru bugetul statului și al zonei. Respectăm poziția celor care protestează împotriva activității miniere de la Roșia Montană, dar fără exploatarea resurselor de care dispunem, în condiții sigure de mediu, România va deveni «deșert» economic și social”, au scris liderii FNME.

Și Crețan e solidar

Vicepreşedintele Federaţiei Univers, Constantin Crețan, a comentat și el gestul făcut de premierul Victor Ponta, acela de a intra în subteran la Roșia Montană. „Este un mare curaj al premierului. E bine că discută problemele direct cu oamenii. Roșia Montană este o problemă foarte complexă. Este nevoie de dialog. E foarte bine că premierul a reușit să îi convingă pe acei oameni să renunțe la proteste”, a comentat Constantin Crețan.

Categoria: Politică

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

1. io says:

Pare prost si lingau Creatan asta…

Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu

Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad