Rovinărenii n-ar plăti pentru parcare, dar se supără când își găsesc mașinile cu roțile blocate

Rovinărenii care parchează ilegal s-au trezit cu roţile maşinilor blocate şi au fost și amendaţi. Nemulțumiți de măsurile luate de autorități, s-au plâns primarului, care a postat pe site-ul Primăriei Rovinari mai multe lămuriri privitoare la decizia de blocare a roților autovehiculelor parcate ilegal.

Rovinărenii care nu plătesc pentru un loc de parcare, nu au voie să-și lase mașina în parcările de reședință din oraș. Edilul Dorin Filip a afirmat că Primăria oraşului Rovinari a investit în crearea locurilor de parcare de reşedinţă din dorinţa de a asigura tuturor cetăţenilor de bună credinţă locuri de parcare pentru autoturisme. „Cetăţenii care nu doresc să închirieze locuri de parcare sau cei care vin în vizită în oraş, pot parca în orice alt loc, în parcările cu plată sau în cele fără plată. Singurele locuri în care nu pot parca sunt parcările de reşedinţă! Dispoziţiile HCL 91/31.07.2013 se aplică doar persoanelor care  nu au participat la licitaţie şi nu plătesc pentru locuri de parcare şi parchează în parcările de reşedinţă, pe locurile altor cetăţeni sau pe locurile libere, neînchiriate. Toate aceste măsuri s-au luat din dorinţa de a proteja cetăţenii de bună credinţă, care plătesc pentru locurile de parcare de reşedinţă şi cărora noi, în schimbul plăţii acestei taxe, suntem obligaţi să le asigurăm locul de parcare liber”, a spus primarul Dorin Filip. Preţul unui loc de parcare este de 10,5 lei/lună. Consiliul Local Rovinari a adoptat, în ultima şedinţă ordinară, o hotărâre privind aprobarea regulamentului de blocare – deblocare a roţilor vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe raza oraşului Rovinari. Blocarea autovehiculelor se va efectua de către Direcţia de Patrimoniu a Oraşului Rovinari. Amenda variază între 100 şi 1.000 de lei. Taxa de deblocare a fost stabilită la 50 de lei, iar pentru fiecare 12 ore de întârziere se va achita suma de 20 de lei.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad