Rubio a semnat, urmează Mendy

Aşa după cum anunţam şi în numărul de ieri al „Gorj Domino”, Pandurii îşi continuă campania de transferuri, în rândul trupei lui Cristi Pustai urmând să mai vină cel puţin doi jucători de profil ofensiv. Iar prima mutare deja parafată este cea a tânărului chilian Diego Rubio, atacantul sud-american evoluând în ultimul sezon la Sporting Lisabona. Detaliile înţelegerii au fost dezvăluite chiar de către preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu: „Am semnat cu un jucător de la Sporting Lisabona, internaţional de tineret al celor din Chile. El va fi împrumutat, dar avem opţiune de a-l cumpăra după un an. Un club mare cum este Sporting Lisabona vrea să îşi verifice jucătorii, el este internaţional chilian şi este atacant. Trebuie să pregătim concurenţă şi pentru Matulevicius, mai suntem şi în alte negocieri, vedem ce vom face până se închide lista UEFA”. Boss-ul pandurilor a dorit să precizeze că înţelegerea cu Sporting Lisabona este una destul de avantajoasă şi în ceea ce priveşte partea financiară: „Salariul jucătorului din Portugalia ni-l putem permite, plus că am convenit cu Sporting să suporte şi ei o parte din salariu”, a adăugat Condescu. În vârstă de 20 de ani, fotbalistul sud-american (care are şi cetățenie germană) a jucat în ultimul sezon la echipa a doua a clubului Sporting Lisabona, bifând 25 de meciuri şi marcând şapte goluri. Pentru echipa mare a evoluat în 11 partide (9 în primul sezon şi 2 în sezonul trecut, înainte de a fi trimis la echipa a doua), reuşind şi un gol. Diego Rubio s-a transferat în Portugalia în 2011, de la Colo Colo.

Aproape de a transfera şi un gigant francez

Aflat în Portugalia, preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, se află în negocieri avansate cu atacantul francez Frédéric Mendy. Jucătorul originar din Hexagon are o statură impresionantă, 1,94 m, dar, din câte se pare, are şi o tehnică foarte bună. În prima ligă din Portugalia, Mendy a bifat doar 25 de minute la Estoril (formaţie de asemenea calificată în grupele Europa League), în sezonul trecut. Născut la Paris, dar având şi cetăţenie senegaleză, Frédéric Mendy a impresionat în prima ligă din Singapore. Între 2011 şi 2013, acesta a fost golgheterul lui Home United, pentru care a marcat nu mai puţin de 41 de goluri în 55 de partide. 400.000 de euro este cota de piaţă a fotbalistului de 24 de ani, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Wesley doar un zvon…

Aflaţi încă în plină campanie de achiziţii, Pandurii au oferit ieri cea mai spectaculoasă variantă de transfer: fostul golgeter al Ligii I, Wesley Lopes. Din păcate, totul nu a fost decât un zvon lansat după eşuarea discuţiilor dintre Steaua şi jucătorul cariocas. Boss-ul clubului gorjean, Marin Condescu, a ţinut să explice cum stau lucrurile în realitate: „Wesley există întotdeauna în planurile noastre, dar e un jucător prea scump pentru noi. Am aflat ce pretenţii avea la Steaua, nu ni-l putem permite. Nu am vorbit niciodată cu Wesley, ştiu din presă ce pretenţii are, vine dintr-o ţară arabă unde, la fel, salariile sunt nemaipomenite”.

S-a definitivat lista pentru UEFA

Tehnicianul pandurilor, Cristi Pustai, a definitivat lotul pe care îl va trimite la UEFA pentru meciurile din grupa E a Ligii Europa. Pe lista de 22 de jucători trimisă forului continental figurează trei dintre ultimele tranferuri operate de gruparea de fotbal gorjeană: Mingote, Stanca (portari), Sipo, Christou, Erico, Mamele, Momcilovici, Pleaşcă, I. Rada II, Unguruşan (fundaşi), P. Anton, Nicandro, Buleică, Ciucur, C. Cristea, Distefano, Eric, Nicoară, Paulinho (mijlocaşi), Adrovici, Alex dos Santos, Matulevicius (atacanţi).


Condescu vrea locul 2 în grupele E.L.

Deşi au realizat deja cea mai mare performanţă din istoria clubului de fotbal gorjean, odată cu atingerea grupelor Europa League, cei de la Pandurii nu vor să se oprească deloc aici. Sau cel puţin dacă ne luăm după conducerea grupării oltene, care visează acum la primăvara europeană: „Vreau între 7 şi 9 puncte în grupa de Europa League, adică locul 2. Dorim primăvara europeană şi asta le-am promis şi celor de la Cluj, cărora le mulţumesc încă o dată pentru condiţiile pe care ni le-au oferit. Joi mai vine o inspecţie de la UEFA, dar nu avem nicio emoţie pentru că stadionul de la Cluj e omologat la 4 stele”, susţine preşedintele C. A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu.


Vineri – cu Dinamo şi duminica – cu CFR, în campionat

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul oficial al partidelor din cadrul etapelor a VII-a şi a VIII-a din Liga I, care se vor desfăşura în perioadele 13-16 septembrie şi 20-23 septembrie. Pandurii Târgu Jiu vor juca în etapa a VII-a cu Dinamo, la Târgu Jiu, meciul fiind programat vineri, 13 septembrie, de la orele 20:30. În etapa a VIII-a, Pandurii Târgu Jiu va evolua în deplasare cu CFR Cluj, partida urmând a fi programată duminică, 22 septembrie, de la orele 20:30. Pe data de 19 septembrie, Pandurii Târgu Jiu va susţine primul meci din grupele Europa League, cu Dnepr Dnepropetrovsk, pe stadionul Cluj Arena din Cluj.


Pandurii vrea să vândă mai scump

Odată ajunşi în elita fotbalului european, cei de la Pandurii îşi fac planuri mari şi în ceea ce priveşte vânzarea de jucători. Conducerea grupării de fotbal gorjene speră ca meciurile din grupele Europa League să crească cota elevilor lui Cristi Pustai, astfel ca eventualele oferte ce vor apărea să fie semnificativ mai mari decât cele de până acum. „Ne bucurăm pentru Maxim, suntem mulţumiţi de tranzacţia pe care am făcut-o cu Sttutgart. Normal ne-am fi dorit şi la Chiricheş să luăm bani după transferul lui la Tottenham, dar aşa a fost să fie. Nu vrem să-l supărăm pe Doamne-Doamne, că oricum ni l-a dat pe Maxim, pe Vlad… Acum, ajungând în cupele europene, în grupele E.L., e normal ca şi de la Pandurii să plece jucători pe sume mai mari, să schimbăm prefixul, să nu mai fie 1 la prima cifră, ci 2 sau poate chiar 3. Având performanţe europene, automat creşte şi cota jucătorilor. Acesta este unul din marile câştiguri ale clubului nostru”, crede „executivul” clubului Pandurii, Eugen Pîrvulescu.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad