Rușeț: FNME va dispărea de la semnarea CCM în cadrul CEO, dacă se va face sindicatul majoritar Mine-Energie

Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie afirmă că încă se caută soluții pentru reoganizarea sindicatelor.

Federația Națională Mine Energie a ieșit șifonată rău din războiul cu administrația Complexului Energetic Oltenia. Toți angajții FNME au fost dați afară din cauza problemelor financiare produse de măsura șefilor CEO de a nu mai opri pe statul de plată al minerilor și energeticienilor cotizațiile sindicale. Președintele Marin Condescu a fost somat de conducerea companiei ca de luna viitoare să-și mute biroul din clădirea de pe strada Victoriei- centru. Mai mulți lideri sindicali din zona Motru s-au poziționat deja în afara FNME. Aceste lucruri au făcut ca unii lideri sindicali să se gândească la înființarea unui nou sindicat. Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie comentează că discuțiile pentru constuirea Sindicatului Mine Energie sunt în toi. „Au fost și sunt în continuare discuții. S-au făcut propuneri pentru reorganizarea sindicatelor. Înființarea unui nou sindicat înseamnă dorința de fuziune a sindicatelor care există în momentul de față, atât în structura Federației Naționale Mine Energie, cât și în alte structuri. Dacă se va aproba această dorință în organele colective de conducere ale sindicatelor, atunci vom putea vorbi de un nou sindicat, Mine- Energie. Nu am avea nimic de câștigat dacă am înființa un sindicat care să nu aibă reprezentativitate la nivelul Complexului Oltenia. În cazul formării unui sindicat majoritar, Federația Națională Mine Energie  va dispărea de la negocierea Contractului Colectiv de Muncă, conform legii. Proiectul înființări unui nou sindicat presupune mulți pași, nu aș putea să confirm dacă eu aș putea conduce Sindicatul Mine Energie”, a declarat Ion Rușeț.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. tiriplici says:

    Modest si ingenuu ca intotdeauna ! Sau ipocrit …

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. gicu says:

    gogu calca pe cadavre. e disperat ca a pierdut ciolanu!!! vrea sindicatul lui!!! si dobitocu de marciuc ii canta in struna!!!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad