Rușeț: Fondul Proprietatea are o atitudine radicală în privința a mii de disponibilizări la CEO

Liderul FNME e neliniștit în privința unor informații care vin dinspre acționarul minoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie are o mare îngrijorare în ceea ce privește soarta minerilor și energeticienilor. Ion Rușeț a auzit că reprezentanții Fondului Proprietatea ar intenționa să ceară disponibilizări masive în Complexul Energetic Oltenia. „Îmi este teamă de orice program de reorganizare-restructurare care duce la pierderea a mii și mii de locuri de muncă. Se cunoaște atitudinea celor de la Fondul Proprietatea,  care vorbesc de 5.000-7.000 de disponibilizări pe termen mediu, până la finele anului 2014. Aceste aspecte sunt îngrijorătoare și pentru lucrători, dar și pentru noi, sindicatele, care avem responsabilitatea locurilor de muncă. Presiunile la care sunt supuși conducătorii Complexului Energetic Oltenia, dar și sindicatele de către acționarul minoritar, care este Fondul Proprietatea, care reprezintă și alte interese, altele decât cele ale statului român, trebuie soluționate la masa discuțiilor. În momentul de față sunt informații certe că Fondul Proprietatea are o atitudine radicală în ceea ce privește disponibilizarea minerilor și energeticienilor”, afirmă Ion Rușeț.

Categoria: Politică

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad