Ruşeţ: Peste 60 % din membrii FNME, de acord să li se oprească cotizaţiile pe stat

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie susţine că strângerea de semnături pentru întocmirea tabelelor cu membrii sindicatelor merge bine.

Cum administraţia Complexului Energetic Oltenia a refuzat să mai reţină pe statul de plată banii minerilor şi energeticienilor pentru plata cotizaţiilor sindicale, liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie au trecut, la cererea şefilor CEO, la strângerea de tabele pentru a vedea exact câţi membri sunt de acord să li se opreasă bani pentru sindicate. Acţiunea merge destul de bine, conform prim-vecepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Ion Ruşeţ. „În majoritatea zonelor s-a depăşit 60%, la Rovinari mai e un sindicat care n-a demarat această acţiune. S-au depus la secretariatele unităţilor minere şi listele cu membrii de sindicat aflaţi în evidenţă la data de 1 septembrie. Sunt şi lucrători TESA, chiar cu funcţii de conducere, care au făcut cereri de renunţare la cotizaţii, dar numărul este relativ mic” , a precizat, Ion Ruşeţ

Muncă sindicală după orele de program

Liderul Federației Naționale Mine Energie este, de la mijlocul lunii trecute, angajat al Complexului Energetic Oltenia pe funcția de consilier juridic. Ion Rușeț susține că a luat această decizie pentru că avea nevoie de un loc de muncă unde să fie plătit. Prim-vicepreședintele FNME afirmă că mai toți liderii de sindicat sunt angajați la CEO, așa că nu vede nimic în neregulă. Rușeț va face muncă sindicală pe bază de voluntariat doar după orele de program. „Nu este nici măcar o incompatibilitate morală între cele două funcții pe care le dețin. Nu reprezint compania în litigile cu angajații. Am rolul doar de a negocia și a sesiza anumite disfuncționalități de comunicare între autorităție publice locale din zonele miniere și CEO”, a declarat Ion Rușeț.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad