S-a dat startul pregătirilor pentru campania Let’s Do It, România! 2013

În data de 28 septembrie, „Let’s do it, România!” revine pentru a patra ediţie în judeţul Gorj!

Organizatorii au început pregătirile pentru a repeta succesul din 2012, Gorjul fiind atunci judeţul cu cei mai mulţi voluntari implicaţi din ţară – 13.000 de persoane, majoritatea tineri. Astfel, în următoarea perioadă, urmează ca toate autorităţile locale implicate în proiect în ediţiile anterioare să fie contactate în vederea organizării Zilei Naţionale de Curăţenie a României. Totodată, urmează a se lansa o platformă online a proiectului la nivelul judeţului Gorj, prin intermediul căreia înscrierea voluntarilor în cadrul proiectului să fie mai uşor de realizat. În afara scopului principal, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. „Let`s Do It, România! este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată. Echipa de implementare a proiectului este formată din tineri voluntari din mediul ONGT gorjean, promotorii acţiunii fiind Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, alături de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj”, a spus Robert Ciocotoiu.

Curățenie în toată țara

După succesul primelor 3 ediții la nivel naţional, din 2010, 2011 și 2012, la care au participat peste 650 000 de voluntari, care au reușit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deșeuri, Ziua de Curățenie Națională din România a devenit deja o tradiție, care unește românii de pretutindeni. Proiectul aduce împreună autorități, companii, ONG-uri, reprezentanți media, persoane publice și voluntari, pentru a face curățenie în toată țara, într-o singură zi. Anul acesta, Ziua de Curățenie Națională este 28 septembrie. Principalul partener instituţional al proiectului este Consiliul Judeţean Gorj, prin intermediul Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad