S-a stabilit calendarul pentru Evaluarea Națională 2014

Ministerul Educației a stabilit deja calendarul pentru Evaluarea Națională pe care elevii clasei a VIII-a o vor susține în vara anului 2014. Astfel, cei mici vor ști încă de pe acum pe ce dată vor avea prima probă a examenului, respectiv proba scrisă la Limba și literatura română. Calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial încă de vineri, 6 septembrie.

Potrivit Calendarului stabilit de către reprezentanții Ministerului Educației, absolvenții clasei a VIII-a vor termina cursurile pe data de 13 iunie. În perioada 16-18 iunie, aceștia se vor înscrie în vederea susținerii Evaluării Naționale, iar pe data de 23 iunie vor susține prima probă din cadrul examenului, respectiv proba scrisă de Limba și literatura română. Evaluarea va continua cu proba de limba și literatura maternă, care va fi susținută pe data de 24 iunie. Ultima probă a Evaluării Naționale, respectiv proba la Matematică, va fi susținută pe data de 25 iunie.
Elevii vor afla primele rezultate pe data de 27 iunie, până la orele 16.00, iar cei nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în cursul zilei de 28 iunie. Acestea vor fi rezolvate în perioada 28-30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 1 iulie.
Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, Evaluarea Națională 2014 se va desfășura în aceleași condiții ca examenul de anul acesta, elevii vor fi supravegheați atât video, cât și de către profesorii supraveghetori, iar programa pentru disciplinele de examen va rămâne aceeași, cu excepția celei pentru Limba și literatura slovacă, aceasta urmând să fie schimbată.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad