Să bâzâie demisionând ori un control psihologic înainte

Suntem în ţara cu cei mai corupţi conducători, ce nu inspiră niciun fel de încredere. Aşa e România în presa străină. Eu aş adăuga: nu numai că sunt corupţi în majoritatea lor, dar mai şi bâzâie patetic atunci când sunt prinşi în fapt. Dintre toţi corupţii lumii, ai noştri sunt cei mai plângăcioşi… Când ne fură de voturi, când sunt prinşi bătând „părinteşte” copilul, când lasă câinii înfometaţi pe străzi de teama pierderii popularităţii, de ce nu plâng demisionând?  Este o întrebare retorică evident, fiindcă nici când au ars bebeluşii, într-o maternitate de stat, ministrul de la Sănătate n-a demisionat, motivând că „nu este vinovat”.
Poate că toţi aceştia nu ştiu cum să demisioneze, poate că au nevoie de ajutor şi nu ştiu să spună…
Am sentimentul că incompetenţa, inconştienţa, nemernicia şi tupeul jegos al celor care ne conduc, au atins absolutul. Ştiu sigur că în acest fel nu se mai poate, dar, mai ales, că este calea cea mai dreaptă spre transformarea noastră în fiare. Vreau ca orice greşeală din partea celor care din păcate ne decid soarta, să fie plătită, înainte de toate, cu demisia, fie şi ca o palidă consolare.
Îmi dau seama că la noi, să fii la conducere și să fi tâmp, agramat, analfabet, laş, hoţ şi lacom a devenit tradiţie. De aceea, cred că fiecare candidat la funcţiile din administraţia publică locală, la preşedinţie sau la un mandat de parlamentar trebuie, obligatoriu, să treacă mai întâi de un test psihologic. În acest fel, există (pentru noi) şansa să redevenim în ochii lumii o ţară normală.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. andra says:

  Mihaela, ei nu sunt bolnavi psihic, ci au o alta boala sufleteasca, mult mai grava. E vorba despre RAUTATE. Prin urmare, o exorcizare ar fi mai potrivita.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. M.C.H. says:

  @ andra:
  Si eu ma gandesc la ei, uneori, ca la anticristi…

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad