„Să devin campion cu Pandurii şi să intru în sufletul oltenilor”


Zilele trecute, Pandurii s-a întărit cu doi jucători destul de valoroşi, mijlocaşii Eric de Oliveira şi Nicandro Breeveld semnând fiecare un contract pe trei ani cu gruparea de fotbal gorjeană. După ce a fost trecut deja de Pandurii pe lista pentru Europa League, Eric mărturiseşte că mutarea sa reprezintă „o nouă şansă a carierei”. La fel ca Breeveld, Eric a fost descoperit de Cristi Pustai, mijlocaşul ofensiv brazilian trecându-şi în cont, în Liga I, 108 meciuri, în care a marcat 30 de goluri.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine acest transfer?
Eric de Oliveira: Reprezintă o nouă şansă pentru mine să joc în cupele europene, deci sunt foarte bucuros de transfer. Practic, am primit a doua şansă a carierei. Nu mă sperie concurenţa, nu mă aştept să joc titular din prima pentru că încep de la zero, iar  pentru cei de la Pandurii nu contează ce am făcut la Gaz Metan. Adevărul e că am aşteptat o nouă provocare şi iată că a venit.

Rep.: Ştiai de această mutare?
E.O.: Nu, nici nu bănuiam. De fapt, eu eram la amicalul cu „U” Cluj şi la un moment dat m-au scos de pe teren. Am întrebat de ce nu mă lasă să joc pentru că vreau să fiu pregătit, să evoluez tot meciul. Apoi, domnul Dulca m-a îmbrăţişat şi mi-a transmis felicitări pentru ultima partidă la Gaz Metan. Am fost puţin trist pentru că mi-am lăsat mulţi prieteni la Mediaş.

Rep.: Steaua, CFR sau Dinamo nu te-au putut lua. Ce a avut în plus Pandurii?
E.O.: Pandurii a venit cu fapte, nu cu vorbe. A plătit cât a trebuit şi m-a luat.

Rep.: E Pandurii o echipă mare în România?
E.O.: Eu zic că da. Dacă au terminat pe locul doi sezonul trecut, anul următor cred că ne putem gândi la titlu.

Rep.: Cât a contat faptul că e Pustai antrenor?
E.O.: Foarte mult. A fost mereu important. E ca un tată pentru mine. M-a făcut om. Când am venit în 2007 la Mediaş, eram un copil. Pustai m-a luat la echipă şi mi-a schimbat viaţa. Acum îmi oferă o nouă şansă.

Rep.: Ce ţi-a spus Cristi Pustai prima dată, când ai ajuns la Mediaş?
E.O.: Că sunt gras! Dar mi-a dat multă încredere, a vorbit foarte mult cu mine. Primele şase luni mi-a fost greu, nu credeam că promovăm, iar visul meu era să joc în Liga I. El m-a încurajat tot timpul şi mi-a spus că va fi bine.

Rep.: Care e visul tău acum?
E.O.: Să devin campion cu Pandurii şi să intru în sufletul oltenilor.


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad