„Să mergem împreună mai departe”

Mutarea lui Alexandru Vlad (de la Pandurii, la Dnepr), a constituit mare pas al carierei jucătorului în vârstă de 24 de ani. Acum însă, visul tânărului fundaş a continuat, Vlad având prilejul să-şi înfrunte fosta echipa chiar în Europa League, atât Pandurii, cât şi Dnepr fiind adversare în grupa E a E.L.

După cele deja câteva luni petrecute în Ucraina, Alex Vlad pare să realizeze saltul făcut în cariera sa. Vlad știe acum cam care este diferența între fotbalul din Liga lui Mitică și cel din prima ligă ucraineană: „Sincer, cei de aici consideră fotbalul din România sub nivelul lor. La ei se pune accent în primul rând pe forţă. Este un fotbal mult mai agresiv, pentru ei contează foarte mult capitolul pregătire fizică Pe noi ne respectă ca tradiţie, dar atunci când vine vorba de valoarea inferioară a campionatul românesc de acum, nu am putut să-i contrazic…” Cert este că adaptarea la noua sa echipă, ca și la nivelul fotbalului din Ucraina, i-a dat deja destule bătăi de cap fostului pandur. Ceva mai optimist acum, Vlad dezvăluie totuși care au fost problemele de care s-a lovit atunci când s-a transferat la Dnepr: „Adevărul e că a fost puţin mai dificil la început. Mai ales cu limba. Între timp am mai învăţat ceva cuvinte şi am început să mă înţeleg cu antrenorul şi cu colegii. Apoi a fost problema pregătirii fizice. Îmi pare rău că nu am prins un cantonament cu ei, pentru că aş fi fost mai câştigat. Când am ajuns acolo, am pornit deja cu un handicap din acest punct de vedere, nu eram 100% din capacitate şi nu acumulasem destul. Bine că acum am început să joc, am prins deja câteva meciuri în Europa și am început să prind și minute în campionat. Sper să joc mai mult, dar totul nu depinde decât de mine şi, evident, dacă o să fie mulţumit și antrenorul. Oricum, am o concurenţă serioasă pe postul meu, acolo este jucător croat de naţională”.

 

Un nou început dincolo de Pandurii

Fotbalistul Alexandru Vlad a trăit doar pe jumătate aventura pandurilor din acest an: a obţinut titlul de vicecampion al României, dar a pierdut experienţa istorică a echipei gorjene din Europa League. Deşi păstrează o urmă de regret pentru acest lucru, Vlad trăieşte totuşi satisfacţia unui nou început după transferul său în Ucraina: „E dificil de comentat. Puţin, poate regret. Cred că au fost momente care au scris istoria, acolo, la Târgu Jiu… Dar aşa a fost să fie. Oricum, sunt fericit că am ajuns la Dnepr”, mărturiseşte fostul pandur. Plecat din România de câte luni bune, Alexandru Vlad mai trăieşte şi o experienţă aparte: se află departe de familie şi de cei dragi. „Mi-e dor de cei de acasă, familie, de prieteni, de foştii colegi. Aici, doar prietena mai vine pe la mine, în rest…”, precizează fotbalistul în vârstă de 24 de ani.

Îi este dor de Pandurii

Chiar dacă are este legitimat acum la o echipă mai valoroasă, iar „bugetul” personal s-a mărit considerabil, lui Alex Vlad îi este deja dor de fosta sa echipă, Pandurii Târgu Jiu. Tânărul jucător nu poate șterge deloc cu buretele perioada petrecută la gruparea de fotbal gorjeană: „Bineînţeles că îmi este dor de foștii colegi. Doar am petrecut doi ani frumoşi la Târgu Jiu, care m-au ajutat să ajung unde am ajuns. Iar eu nu pot să uit asta. Atunci când îmi este dor de foştii colegi, mai vorbesc cu ei pe net sau la telefon. Păstrez legătura cu Ciucur, e vechiul meu prieten, cu Unguruşan, fostul meu coleg de cameră, apoi cu Anton mai vorbesc, când am timp”. Vlad recunoaște însă că s-au schimbat multe la Pandurii de când a plecat. Chiar și așa, fotbalistul lui Dnepr regretă faptul că nu a putut urmări pe viu cele mai importante confruntări ale echipei gorjene din 2013 și, practic, din istoria clubului: „Prea multe nu ştiu despre nou veniți, însă pot spune că îi cunosc pe Eric, pe Breveeld, care sunt jucători buni. Oricum, rezultatele există, deci cei care au venit sunt fotbalişti valoroşi. Din păcate, jocurile pandurilor nu le-am putut urmări decât ca rezumate, pentru că nu am avut posibilitatea să văd meciurile live. Însă m-am bucurat sincer pentru Pandurii, au făcut nişte meciuri extraordinare la Tel Aviv şi la Braga. Până şi eu am fost foarte surprins de acele rezultate. Am fost mândru că am jucat acolo”, mărturisește Alexandru Vlad.

Inedita experiență din Europa

Pe data de 19 septembrie s-a consemnat un episod special pentru Alex Vlad: Pandurii a înfruntat Dnepr chiar în Europa. Deși a ținut cu actuala sa echipă, aducându-și chiar aportul direct la victoria de la Cluj a formației ucrainene, Vlad le ține în continuare pumnii foștilor colegi pentru a merge cot la cot în primăvara europeană. „Într-adevăr se poate numi un moment special. Cine nu şi-ar dori să joace în compania fostei echipe chiar în Europa? A fost greu, dar sunt un jucător profesionist, aşa că am fost trup și suflet cu actuala mea echipă. Am fost acolo, la Pandurii, însă acum sunt la Dnepr…  Însă acum o să fiu din nou suporterul echipei din Târgu Jiu, cel puţin până la disputa din Ucraina. Mi-aș dori să mergem împreună mai departe”, susține fostul pandur. Analizând șansele fostei sale echipe de a prinde un loc de primăvară europeană, Alex Vlad se arată mai mult decât tranșant: „O să fie foarte greu. Mai ales că nu prea au experienţă. Şi în plus sunt echipe bune în grupă, Fiorentina, noi şi Pacos. La prima vedere, la calificare s-ar bate italienii şi cu noi, dar totul e posibil, Pandurii a mai făcut surprize până acum”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu




Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad