„Să ne refacem până joi şi să ne calificăm”

Înainte de returul cu israelienii, cei de la Pandurii încearcă să-şi păstreze o doză importantă de optimist. Deşi recunoaşte faptul că remiza din dubla europeană cu Hapoel Tel Aviv este un rezultat negativ, tehnicianul Cristi Pustai mai crede încă în şansa pandurilor de a merge mai departe în play-offul Europa League. „Nicio echipă românească nu a pierdut încă războiul, mai avem şanse. Vedem ce facem şi noi în retur. Am primit gol şi chiar dacă a fost 1-1, ne diminuează din şanse. Însă mergem la Tel Aviv să ne calificăm. S-a mai calificat şi Astra după 1-1 cu Nicosia, mai am o experienţă şi cu Gazul împotriva celor de la Mainz tot după un 1-1. Avem şanse în continuare la calificare. E adevărat, nu mai avem 50%-50% şanse. Acum şansele sunt 60%-40%. Dar şi Astra a plecat cu şansa a doua la Nicosia şi a obţinut calificarea.”, susţine Pustai. Ba mai mult, conducerea pandurilor se arată şi mai optimistă decât banca tehnică gorjeană într-o calificare istorică în play-offul E. L. : „Ne vom răzbuna în Israel. Mă aştept să ne calificăm în retur, sunt optimist pentru meciul de la Tel Aviv. A apărut o oboseală la echipă, dar sper să trecem peste ea. Îmi doresc ca toate echipele româneşti să meargă mai departe. Steaua şi Astra au câştigat, iar noi cu Petrolul trebuie să recuperăm. Rezultatele echipelor româneşti din această perioadă sunt foarte bune.”, declară preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu. Şi executivul grupării gorjene, Eugen Pîrvulescu, nu se fereşte să-şi păstreze speranţele pentru manşa retur din Israel: „Partida de la Tel Aviv va fi decisivă. Chiar dacă ne-am diminuat şansele, vom merge la Tel Aviv să ne jucăm calificarea. Asta e, o să jucăm la Tel Aviv într-un infern, dar jucătorilor le place să joace cu stadioanele pline. Sperăm să ne calificăm în bloc toate echipele româneşti, am mai aduna puncte la coeficient şi poate în curând România va avea din nou o echipă direct în grupele Champions League.”

Nistor: „În fotbal e posibil orice”

Deşi uşor dezamăgiţi după prima confruntare cu Hapoel Tel Aviv, elevii lui Cristi Pustai nu par să renunţe deloc la speranţa unei calificări în play-offul Europa League. Primul care dă tonul declaraţilor mai mult sau mai puţin războinice este brazilianul Eric de Oliveira: „Vom corect greşelile pe care le-am făcut şi sperăm să obţinem un rezultat favorabil pentru noi în retur. Ne vom lupta până la capăt pentru un rezultat bun! Mizăm pe o victorie pentru că vrem să ajungem în grupe, iar pentru asta trebuie să trecem de ei. Va fi dificil, dar nu imposibil. Dacă vom fi încrezători, putem să ne calificăm. Domnul Pustai ne-a transmis că meciul ţine 180 de minute, deci nu s-a terminat încă meciul, aşa că trebuie să fim încrezători până la capăt. Dacă e să nu fie, atunci capul sus şi ne gândim la campionat, fotbalul nu e făcut numai din victorii.” Colegul din linia de mijloc al lui Eric, Dan Nistor, speră ca Pandurii să dea dovadă de sacrificiu şi să treacă peste problemele fizice din ultima vreme: „Sperăm ca în returul de la ei să facem o figură frumoasă şi să ne calificăm. Ei au prima şansă, dar în fotbal e posibil orice. Au echipă bună jucători experimentaţi, se vede că merg an de an în cupele europene. Obosela începe să se simtă, suntem mereu pe drumuri, dar sper să ne refacem până joi şi să ne calificăm. Sper ca toate echipele româneşti să meargă mai departe şi să facem suporterii fericiţi. La Tel Aviv vom ataca, vrem să ne calificăm.” Destul de sigur în poarta pandură în prima dispută cu Hapoel Tel Aviv, goalkeeperul Răzvan Stanca recunoaşte totuşi, că prima şansă o are echipa israeliană: „Am primit gol şi ne va fi foarte greu în retur, trebuie să batem acolo. Ei sunt favoriţi acum, dar noi sperăm. Mă bucur pentru echipele româneşti, am ajuns la 14 meciuri consecutive în cupele europene fără înfrângere.” Totuşi, până şi adversarii pandurilor se arată destul de precauţi în şansele de calificare mai departe. Tehnicianul lui Hapoel Tel Aviv, Ben Shimon, este de părere că înaintea returului cele două echipe pornesc cu şanse egale la play-offul Europa League: „Este clar că sunt mulţumit cu acest rezultat de egalitate în deplasare, însă e doar prima repriză din această dublă. Voi fi mulţumit după meciul din Israel, când sper să fim calificaţi. Acum şansele sunt egale, sunt două echipe echilibrate valoric, mergem acasă şi trebuie să ne îmbunătăţim jocul, dar echipa mai inteligentă se va califica.” Şi autorul golului pentru formaţia israeliană din meciul tur, mijlocaşul Sasha, nu se vede încă calificat: „Golul marcat de noi e foarte important. Dar calificarea încă se joacă, au echipă bună, bine că acum jucăm acasă. Pandurii are un atac bun, agresiv, încearcă mereu să înscrie, o echipă foarte bună. Eric e foarte bun, foarte tehnic.”

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad