Salariaţii CEO pot pierde şi ultimele două pachete de performanţă. Sindicatele cer renegocierea CCM

Renegocierea Contractului Colectiv de Muncă ar fi singurul lucru care ar face ca salariaţii CEO să nu-şi piardă bonificaţiile financiare din cauza nerealizării indicilor de performanţă. Sindicatele vor să solicite acest lucru administraţiei companiei fiind tot mai evident că nerealizarea producţiei planificate în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli va determina şi pierderea ultimelor două pachete de performanţă.

În CCM din 2013-2014 au fost stabilite trei pachete de performanţă, în funcţie de realizarea producţiei planificate în BVC. Primul astfel de pachet ar fi urmat să fie primit după opt luni de funcţionare, doar dacă CEO ar fi produs 9 TWh, lucru imposibil în condiţiile în care în primele şase luni abia s-au produs 5 TWh. Salariaţii ar fi primit 50% din cota de combustibil.
Pentru al doilea pachet, în funcţie de atingerea parametrilor impuşi, adică dacă unitatea va produce, până la data de 15 octombrie, 15 TWh, salariaţilor li se va acorda prima de performanţă.
Ultimul pachet are drept criteriu producerea, până la 31 noiembrie, a 17 TWh, şi include restul cotei de combustibil, prima jubiliară şi prima pentru Crăciun.
Cifrele de producţie, sub cele prevăzute în BVC, arată că există pericolul ca salariaţii CEO să piardă şi pachetele 2 şi 3 de performanţă, fapt ce a determinat sindicatele să solicite administraţiei CEO renegocierea CCM.
Într-o intervenţie la postul local de televiziune Acces TV, vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, a declarat că mai există o şansă ca aceste pachete de performanţă să se acorde. „S-a rectificat BVC-ul şi, împreună cu administraţia, trebuie să găsim în acest buget rectificativ posibilităţile financiare de a renegocia cele două pachete de performanţă”, a spus Etăgan.
Potrivit unor surse, deşi are cunoştinţă despre intenţia sindicatelor, administraţia companiei energetice exclude posibilitatea unei renegocieri a CCM.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad