Sancțiuni aplicate angajatorilor care nu respectă legea

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a desfăşurat mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relațiilor de muncă și al securităţii și sănătăţii în muncă.

Au fost efectuate 25 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Nu au fost depistați angajatori care să presteze activitate cu persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenționale la 3 angajatori în valoare de 11.500 lei. „În domeniul sănătăţii și securităţii în muncă s-au efectuat 30 controale pentru respectarea prevederilor legale. Au fost depistate 36 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.500 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Categoria: Dezvăluiri

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sonia says:

    ia faceti voi o actiune pe strada jiului langa hotel dasiana unde isi construieste unu ditamai cladirea fara nici un fel de act sau proiect si muncitorii ii racoleaza de prin piata mare fara nici o forma legala si fara nici un fel de protectie. A-ti fost atentionati de vreo cateva ori despre aceasta constructie ilegala si nu s-a observat nimic, v-a mituit? nu aveti curaj? sau nu va intereseaza?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad